London legjobb ingyenes kilátói

London legjobb ingyenes kilátói

London egy hatalmas város, tele gyönyörű helyszínekkel de felülről ránézni a nyüzsgő utcákra sem elhanyagolandó élmény. Aki Londonban kilátózni szeretne annak a legtöbb esetben első gondolata a London Eye, a második pedig a Shard. Nos egyik helyszín sem olcsó, főleg ha az ember társasággal érkezik, így jól jöhet egy lista a nem kevésbé látványos, de teljesen ingyenes helyszínekről. Lássuk is!

Sky Garden

Erről a népszerű helyszínről korábban már írtam egy bejegyzést, amit ide kattintva el is tudsz olvasni. A lényeg annyi, hogy a londoni City-ben található Walkie-Talkie-ként ismert toronyház tetején, a 34. emeleten található egy remekül kialakított ingyenesen látogatható tetőkert, ahonnan kiváló kilátás nyílik a városra, benne a közeli Tower épületére és a Tower Bridge-re is.
Az egyetlen nehezítés, hogy ide előre foglalt jeggyel érdemes érkezni, amit viszont nem könnyű lefoglalni, lévén csak hétfőnként teszik elérhetővé a jegyeket a következő 3 hétre előre és ha elfogynak, hát elfogytak, ami egyébként gyakran megesik. Alternatív megoldásként oda mehettek jegy nélkül is és a biztonságiak jóindulatában valamint a szerencsében bízva esetleg beengednek, de ez lutri.
Ha ide kattintasz a foglalást el is tudod végezni.

fotó: Idegenvezetes London

The Garden at 120

A Sky Garden szomszédságában található ez az ingyenes kilátó, mely valójában egy tetőkert, sőt ide még előfoglalás sem szükséges. A Sky Garden-hez hasonlóan itt is átvizsgálják a táskákat érkezéskor, de mindössze ennyi a nehezítés. A kertben gyöngyörű beültetések találhatóak, valamint mind a négy oldalról körbejárható így a kilátás minden irányban adott.
Ha ide kattintasz, a részleteket is megtudhatod.

Tate Modern (Level 10)

A Tate Modern nevű múzeumot a Temze partján találjuk, pont szemben a City of Londonnal, azon belül is a Szent Pál katedrálissal. A múzeum legfelső szintén van egy kellemes kilátó terasz, ahonnan jól szemügyre vehetjük a folyó másik oldalán elterülő City-t. Maga a múzeum egyébként ingyenes, azoknak pedig akik kedvelik a modern művészeteket, egyenesen kötelező.

The Post Building

Ez a város legújabb és legkevésbé ismert ingyenes kilátóterasza a londoni Soho és Holborn vérosrészek között. A belépéshez valamiféle személyi igazolvány szükséges, azonban ezen kívül szabadon látogatható. A kilátóhoz a bejárat azonban nem egyezik a főbejárattal, ehelyett azt a New Oxford Street-en kell keresni, ami egy jelöletlen dupla ajtó a Nationwide Bank bal oldalán. A terasz a 9. emeleten található és három oldalról körbejárható.
Bővebb információt ide kattintva találtok.

One New Change

Ez a kilátó a Szent Pál katedrális közvetlen közelében található, a teraszról remek kilátás nyílik az ikonikus épület kupolájára. A teraszra lifttel tudtok feljutni az épület közepéről, a feljutás egyszerű és teljesen ingyenes.

Horizon 22

Egy újabb ingyenes kilátó nyílt 2023. szeptember 27-én Londonban, mely a legmagasabb lett Nyugat-Európában és a neve Horizon 22.

A kilátó a Bishopsgate 22 szám alatt található épület 58. emeletén kapott helyet, mely épület egyébként az ország második legmagasabb épülete a londoni Shard után. A kilátást itt 254 méter magasból csodálhatjuk meg, ahová a gyorslift mindössze 41 másodperc alatt szállítja a nézelődni vágyókat.

További részleteket ide kattintva tudhatsz meg, jegyeket foglalni (alkalmanként max. 9-et) pedig minden nap 10 órától lehet amíg az aznap felszabadított jegyek el nem fogynak.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

Buy Me A Coffee

Read more