Látogatható a londoni Big Ben

Látogatható a londoni Big Ben

Sokáig vártunk mire végre eljött újra az idő, hogy a londoni Big Ben (azaz maga a harang) a Parlament épülete mellett álló Erzsébet toronyban látogatható legyen.

A torony-túra a Parlament épületéből, a Westminster Hall-ból indul, ahol minden táskát és fényképezőt le kell majd adni, ugyanis a túra alatt fényképek, videó felvételek nem készülhetnek. Egy jelentéktelennek tűnő faajtón át ezután kezdődik a lépcsőmászás.

Félúton lehetőség van egy kicsit pihenni, majd egészen az órateremig lehet feljutni, ahol működés közben a látogatók megtekinthetik a viktoriánus óraszerkezetet.

Ezután lesz még egy kis lépcsőmászás, hogy egészen a Big Ben, az a toronyban lakó híres harang mellé állhassunk amikor az éppen elüti a pontos időt. Nagyjából 10 percet lehet odafenn időzni, megtekinteni a kilátást, majd még egy sétára lesz idő az óra hatalmas számlapja mögött.

Ezután indulás lefelé a csigalépcsőn - a túra teljes időtartama 90 perc.

Tipp: érdemes a délelőtti túrára helyet foglalni, mert akkor odafenn 11 harangszót hallgathatunk, míg a délutánin csak egyet.

Jegyeket 2023. június 14-én délelőtt 10 órától lehet online foglalni az alábbi kitételekkel:
* egyelőre csak a 2023. július és szeptember közötti időszakra foglalható
* csak 11 éves kor felett látogatható a torony
* a toronyba 334 lépcsőfok visz fel, ezt sajnos meg kell mászni
* a jegyek ára (2023) felnőtteknek £25, gyerekeknek 11 és 17 éves kor között £10
* minden hónap második szerdáján 10 órakor nyílnak az újabb lehetőségek a foglalásra

Jegyeket ide kattintva tudtok foglalni.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az  "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf