AJÁNDÉK

A hagyományok szerint február utolsó hétvégéje a idegenvezetők világnapja, úgyhogy ennek apropóján ajándékkal készültem nektek.

2020. június 20-án elhangzott egy meglehetősen sokakat érdeklő előadás online, a Mérgező szépségápolás történetéről, melyben rengeteg izgalmas és sokszor elborzasztó információt és furcsaságot sikerült a még furcsább történelmi személyiségekkel kombinálni. Remek 1,5 órás kikapcsolódásnak bizonyult.

Ennek az előadásnak a felvételét most ingyen megtekintésre bocsátom, erre a linkre kattintva elérhető: www.youtube.com/watch?v=QjNZV6EQAGw

Egészen bizarr és gyakran életveszélyes módszerekkel szépültek a nők az emberi történelem során. A szépség mindig kelendő áru volt, amiért azonban alkalmanként igen magas árat fizettek a hölgyek.

Miről hallhatsz majd:
* hogyan változott a szépségideál a külöböző korokban?
* miért vállalták a nők az arzénos fürdőzést?
* miért és hogyan mérgezte magát ólommal egy uralkodó?
* mit kerestek a patkányok a korabeli parókák körül?
* hogyan oldották meg a középkorban a szörtelenítést a nők?
* hogyan függ össze a fürdőzés és a parfümök használata?
* lehetett a fűző halálos?
...és még rengeteg érdekes történet...

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com