AJÁNDÉK

Mint azt nyilván ti is nagyon jól tudjátok, lassan egy éve teljesen megállt a turizmus, Londonba sem érkeznek a látogatók, a múzeumok, galériák is mind zárva, az idegenvezetők pedig teljesen munka nélkül. Velem sincs ez másként, az utolsó történetmesélős sétám 2020. februárjában volt és már alig várom, hogy újra szabadon járhassunk-kelhessünk.

Ezt a blogot, valamint a Facebook-on az "Idegenvezetés London" oldalt a nehézségek ellenére is töretlenül, minden nap frissítem, hiszen az élet nem állhat meg és London sem lesz kevésbé érdekes város.

A hagyományok szerint február utolsó hétvégéje a idegenvezetők világnapja, úgyhogy ennek apropóján most ajándékkal készültem nektek.

2020. június 20-án elhangzott egy meglehetősen sokakat érdeklő előadás online, a Mérgező szépségápolás történetéről, melyben rengeteg izgalmas és sokszor elborzasztó információt és furcsaságot sikerült a még furcsább történelmi személyiségekkel kombinálni. Remek 1,5 órás kikapcsolódásnak bizonyult.

Ennek az előadásnak a felvételét az Idegenvezetők napja alkalmából most ingyen megtekintésre bocsátom, de ha úgy gondolod, hogy szívesen támogatnád a munkámat, a sok színes cikket és információt amit nap mint nap szállítok neked, akárcsak egy csoki árával, akkor azért különösen hálás lennék.
Kattints ide: TÁMOGATLAK

A felvételt IDE KATTINTVA érheted el.

Egészen bizarr és gyakran életveszélyes módszerekkel szépültek a nők az emberi történelem során. A szépség mindig kelendő áru volt, amiért azonban alkalmanként igen magas árat fizettek a hölgyek.

Miről hallhatsz majd:
* hogyan változott a szépségideál a külöböző korokban?
* miért vállalták a nők az arzénos fürdőzést?
* miért és hogyan mérgezte magát ólommal egy uralkodó?
* mit kerestek a patkányok a korabeli parókák körül?
* hogyan oldották meg a középkorban a szörtelenítést a nők?
* hogyan függ össze a fürdőzés és a parfümök használata?
* lehetett a fűző halálos?
...és még rengeteg érdekes történet...

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota