Temze-szentelés

Minden év elején két nagy múltú templom összefogása révén, egy kedves tradíciót elevenítenek fel a London Bridge nevű hídon Londonban, ugyanis ilyenkor tartják a Temze-szentelést.

alt

Az egyik résztvevő a London Bridge déli lábánál található Southwark Cathedral Southwark Cathedral honlapja, a másik pedig a híd északi lábánál található St Magnus the Martyr templom St Magnus the Martyr honlapja.

alt

A két templom elöljárói a London Bridge közepén találkoznak, ahonnan egy rövid szertartás után egy fa keresztet dobnak a Temze habjaiba. A szentelés magának a hídnak és a folyónak szól, valamint minden olyan embernek is aki közvetve vagy közvetlenül a folyóból/folyón él.

alt

Érdemes nem elfelejteni, hogy a London Bridge maga nagyon sokáig nem csak egy átkelő híd volt, de sokaknak lakhatást és munkahelyet is biztosított, ezekről az időkről ezen a linken olvashattok részletesebben: A híd amin egykoron laktak: London Bridge

  1. calendarcustoms.com

  2. calendarcustoms.com

  3. 2.bp.blogspot.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!