A londoni földalatti első vonalának megnyitására 1863-ban kerüt sor, mely hálózat mára olyannyira kinőtte magát, hogy hozzávetőleg 250 mérföldnyi (azaz majdnem 400 km hosszú) sínrendszer fut a városban részben a föld alatt és fölött. A londoni a legrégebbi metróvonal a világon, melynek sok alagútja temetők és pestis tömegsírok között halad.

Ebben a föld alatti labirintusban már több ezer paranormális, semmilyen eddig ismert jelenséggel nem magyarázható eset történt.

alt
eastlondonhistory.co.uk

A Bank állomásnál például a személyzet dörömbölést hallot egy zárt, de üres felvonóból.

A Kings Cross állomáson egy kétségbeesett, kinyújtott karokkal segítségért esedező hölgyet láttak már több alkalommal, aki azután hirtelen eltűnik.

alt
2.darkroom.shortlist.com

A Hyde Park Corner állomáson mozgólépcsőket jelentettek maguktól elindulni, akkor amikor azok nem is voltak áram alatt.

A Kennington Loop nevű metrófordulóban a szerelvények vezetői jelentették a különös eseményt, amint a metrókocsikat elválasztó ajtók nyitódtak és csukódtak egymásután olyan ütemben, mintha valaki végigsétált volna a kocsikon.

alt
d36tnp772eyphs.cloudfront.net

A Bakerloo vonalon utasok jelentettek furcsa tükröződéseket a szemközti ablakban, melyek egy embert mutattak a szomszédos ülésen, miközben az szemmel láthatóan üres volt.

Karbantartók rejtélyes lábnyomokat láttak fel- és eltünni a vágányok mentén Baker Street és St John’s Wood megállók között az alagútban.

A Liverpool Street állomáson a biztonsági kamerát üzemeltető személyzet látott szellemalakokat feltűnni a peronon.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota