Szellem, akit lefilmeztek a Hampton Court Palace-ben

Szellem, akit lefilmeztek a Hampton Court Palace-ben

A Hampton Court kastélyban nem is olyan régen a biztonsagi kamera megörökített egy igen furcsa jelenséget, mely többek szerint a legjobb szellemről készült felvétel a világon. A 16. században epült Hampton Court kastély majdnem 200 éven át volt a brit királyság, politikai és nemzeti történelmi központja és bár olykor II. Erzsébet királynő is lakhelyéül használta, a 18. század közepe óta már nem királyi székhely – sőt Viktória királynő idejében még a nagyközönség előtt is megnyitották.

Xuan Nguyen on Unsplash

Megbízható források szerint a Hampton Court kastély egyes idegenvezetői nem hajlandóak az épület leginkább szellemjárta részében dolgozni, ugyanis a beszámolók szerint 2003-ban a kiállító terem melletti vészkijárat ajtajának nyitása egy alkalommal beinditotta a vészcsengőt, mely ajtó a biztonsági kamera felvételén először nyitva állt mígnem egy furcsa figura becsapta azt.

Az őröket sokkolta a kamera felvétele, ugyanis a kastély azon szárnya akkor tökéletesen üres volt, egyetlen ember sem volt a személyzetből aki arra járt volna, sőt a rejtélyes alak arca egyaltalan nem volt emberi.

Igaz hogy a mai napig talán ez volt a legrémísztőbb eset, de nem az egyetlen szellem történet a kastélyból, ugyanis itt kísért Catherine Howard, VIII. Henrik lefejezett ötödik feleségének szelleme is aki fehér ruhában lepdel a Hampton Court folyosóin, Jane Seymour, a király szülés során meghalt harmadik felesége pedig az udvaron kísért.

Az épületben taláható Wolsey kamra pedig egy furcsa hangulatú szoba, melyben egy fantom kutya mászkál időnként.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az  "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

cover: PublicDomainPictures from Pixabay

Read more