A Hampton Court kastélyban nem is olyan régen a biztonsagi kamera megörökített egy igen furcsa jelenséget, mely többek szerint a legjobb szellemről készült felvétel a világon. A 16. században epült Hampton Court kastély majdnem 200 éven át volt a brit királyság, politikai és nemzeti történelmi központja és bár olykor II. Erzsébet királynő is lakhelyéül használta, a 18. század közepe óta már nem királyi székhely – sőt Viktória királynő idejében még a nagyközönség előtt is megnyitották.

alt

Megbízható források szerint a Hampton Court kastély idegenvezetői nem hajlandóak az épület leginkabb szellemjárta részében dolgozni, ugyanis a beszámolók szerint 2003-ban a kiállító terem melletti vészkijárat ajtajának nyitása egy alkalommal beinditotta a vészcsengőt, mely ajtó a biztonsági kamera felvételén először nyitva állt mígnem egy furcsa figura becsapta azt. Az őröket sokkolta a kamera felvétele, ugyanis a kastély azon szárnya akkor tökéletesen üres volt, egyetlen ember sem volt a személyzetből aki arra járt volna, sőt a rejtélyes alak arca egyaltalan nem volt emberi.

Igaz hogy a mai napig talán ez volt a legrémísztőbb eset, de nem az egyetlen szellem történet a kastélyból, ugyanis itt kísért Catherine Howard, VIII. Henrik lefejezett ötödik feleségének szelleme is aki fehér ruhában lepdel a Hampton Court folyosóin, Jane Seymour, a király szülés során meghalt harmadik felesége pedig az udvaron kísért. Az épületben taláható Wolsey kamra pedig egy furcsa hangulatú szoba, melyben egy fantom kutya mászkál időnként.