Nem túl drága de jó szálláslehetőségek Londonban

Nem túl drága de jó szálláslehetőségek Londonban

Sokan kértek segítséget a londoni elérhető árú szállásokkal kapcsolatban, de mert ahány utazó, annyi igény, így nekem sincs mindenkinek megfelelő tanácsom.

Ha ide kattintasz, akkor viszont megnyílik majd egy Google térkép, amelyen jó pár szálláslehetőséget találsz, amelyek amúgy rendben vannak, mégsem kerülnek egy vagyonba.

Általános szabályként azonban elmondhatom, hogy ha Londonban keresgélsz szállást, akkor azt érdemes figyelembe venni, hogy a legnépszerűbb látnivalók elsöprő többsége a belvárosban található, azaz az 1-es vagy a 2-es zónában.

Ezt a zónabeosztást ide kattintva interaktívabban is szemügyre veheted, legszemléletesebben talán ezen a londoni metró térképen. Középről kifelé indulnak a koncentrikus körök amelyek az egyes zónákat jelölik.

A legjobb időbeosztás miatt azt javasolnám, hogy amennyiben lehetséges a szállás max. a 3-as (nagyon max. esetleg a 4-es) zónában legyen, különben sok idő és pénz fog elmenni a napi utazgatással. Ilyenkor az a fontos, hogy metrómegálló mindenképpen legyen a közelben!

A londoni tömegközlekedés használatáról egy részletes leírást ide kattintva olvashatsz el.

Ha az 1-es vagy a 2-es zónában találsz szállást akkor innen a legtöbb látnivaló busszal, avagy akár gyalogosan is elérhető.

Útvonalat a Londoni Közlekedési Társaság (TfL) hivatalos oldalán tudsz tervezni, aminek a linkjét megtalálod ha ide kattintasz, de hasonlóan jól működik a Google Map útvonaltervezője is, bár ott kevesebb a beállítási lehetőség.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

Read more