Spencer House, Diana hercegnő felmenőinek otthona

Spencer House, Diana hercegnő felmenőinek otthona

Található London szívében egy ház, mely az egyik legcsodálatosabb máig fennmaradt 18. századi főúri palota, a neve Spencer House.

A név ismerős lehet és nem véletlen, ugyanis az épület a néhai Diana hercegnő felmenőinek birtokában volt, ugyanis Diana teljes neve eredetileg Diana Frances Spencer volt, csak a házassága után változott Diana Frances Mountbatten-Windsorra.

A ház 1756 és 1766 között épült, az akkori Spencer gróf számára és a család sokáig használta is, Diana például ebben a házban született és nőtt fel.

Spencer House // Edwardx, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

A birtok 1990 után egy nagyobb restauráláson esett át és 2011-ben be is zárta ajtaját a nagyközönség előtt. A felújításhoz Rothchild báró személyesen is hozzájárult, így például a kertet az eredeti, 18. századi terveknek megfelelően újították fel, gondosan, a kornak megfelelően kiválasztott virágokkal, bokrokkal és cserjékkel.

Az épület nyolc fogadó terme alkalmanként látogatható, de mindenképpen érdemes előre jegyet foglalni. A jegyek időpontra foglalhatók és jár melléjük egy helyi vezető is, aki egy óra alatt minden érdekes részletet megoszt az érdeklődőkkel.

Jegyet a következő oldalon tudtok foglalni:
www.spencerhouse.co.uk/book-your-tour

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: Edwardx, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons

Read more