Spencer House, Diana hercegnő felmenőinek otthona

Spencer House, Diana hercegnő felmenőinek otthona

Található London szívében egy ház, mely az egyik legcsodálatosabb máig fennmaradt 18. századi főúri palota, a neve Spencer House.

A név ismerős lehet és nem véletlen, ugyanis az épület a néhai Diana hercegnő felmenőinek birtokában volt, ugyanis Diana teljes neve eredetileg Diana Frances Spencer volt, csak a házassága után változott Diana Frances Mountbatten-Windsorra.

A ház 1756 és 1766 között épült, az akkori Spencer gróf számára és a család sokáig használta is, Diana például ebben a házban született és nőtt fel.

Spencer House // Edwardx, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

A birtok 1990 után egy nagyobb restauráláson esett át és 2011-ben be is zárta ajtaját a nagyközönség előtt. A felújításhoz Rothchild báró személyesen is hozzájárult, így például a kertet az eredeti, 18. századi terveknek megfelelően újították fel, gondosan, a kornak megfelelően kiválasztott virágokkal, bokrokkal és cserjékkel.

Az épület nyolc fogadó terme az év minden vasárnapján délelőtt 10 óra és délután 16.30 között látogatható (augusztus kivételével), ide mindenképpen érdemes előre jegyet foglalni. A jegyek időpontra foglalhatók és jár melléjük egy helyi vezető is, aki egy óra alatt minden érdekes részletet megoszt az érdeklődőkkel.

Jegyet a következő oldalon tudtok foglalni:
www.spencerhouse.co.uk/book-your-tour

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: Edwardx, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0, via Wikimedia Commons