Spencer House, Diana hercegnő felmenőinek otthona

Található London szívében egy ház, mely az egyik legcsodálatosabb máig fennmaradt 18. századi főúri palota, a neve Spencer House. A név ismerős lehet és nem véletlen, ugyanis az épület a néhai Diana hercegnő felmenőinek birtokában volt, ugyanis Diana teljes neve eredetileg Diana Frances Spencer volt, csak a házassága után változott Diana Frances Mountbatten-Windsorra. A ház 1756 és 1766 között épült, az akkori Spencer gróf számára és a család sokáig használta is, Diana például ebben a házban született és nőtt fel.

alt

A birtok 1990 óta egy nagyobb restaurálásán esett át és 2011 óta be is zárta ajtaját a nagyközönség előtt, idén azonban kivételt tesznek így májusban és júniusban 1-1 napra megnyitják a nemrégiben felújított kertet valamint a rezidenciát is. A felújításhoz Rothchild báró személyesen is hozzájárult, így például a kertet az eredeti, 18. századi terveknek megfelelően újították fel, gondosan, a kornak megfelelően kiválasztott virágokkal, bokrokkal és cserjékkel.

alt

Az épület alkalmanként látogatható, de jegyek akkor is csak korlátozott számban kaphatók. A látogatás időpontjáról és jegzárakról az alábbi weboldalon olvashattok: (http://www.spencerhouse.co.uk/)

  1. photo 1: www.spencerhouse.co.uk

  2. photo 2: cdn.londonandpartners.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!