London egyik leghíresebb játszótere a Diana Emlékjátszótér, azaz a Diana Memorial Playground, amelyet a hercegnő emlékére építettek 2000-ben. Ha kisgyerekekkel Londonban élünk vagy kirándulunk, akkor érdemes a játszóteret meglátogatni amelynek központja egy kalózhajó.

alt

A játszótér a Kensington Gardens Észak-Nyugati sarkában található, fákkal és örökzöld bokrokkal elkülönítve. Legközelebbi metró állomás a Queens Way, a Notting Hill vagy a Lancester Gate megállók de tehetünk egy kényelmes sétát a Hight Street Kensington állomástól is, mely során a Kensington palotára is vethetünk egy pillantást.

alt

A játszótér több részből áll, de az átfogó motívum mégiscsak Peter Pan története, így a játszóteret úgy tervezték, hogy a gyerekek fantáziája szárnyalhasson és új élményeket fedezhessenek fel. A megmászható kalózhajót egy homokos “tengerpart” veszi körbe; egy másik részben egy fából épített hídon és az ezzel kombinált ösvényben lehet nyomokat követni; míg a tipi sátrakban fogócskázni és bújdosni lehet. Továbbá van egy külön rész a fizikai és szellemi fogyatékos gyerekek számára, amely a fizikai, kreatív és szociális képességeik fejlődését inspirálja. Van egy külön hintázó rész is – picik és nagyobbak számára egyaránt.