Őfelsége II. Erzsébet (nem hivatalos) születésnapja

A brit uralkodó nagyon előzékeny az alattvalóival szemben, ugyanis még azt is szívesen megteszi értük, hogy az egyébként hivalatosan április 21-én tartandó születésnapját - a vélhetően jobb idő reményében - június egyik szombatján tartja.

2017-ben a királynő elérte a 91. életévét, melyet csendben, a családdal ünnepelt, nem úgy mint 2016-ban, amikor a 90-et hatalmas külsőségek között ülte meg az ország. Természetesen azért nem volt teljes a csend, hiszen a Hyde Parkban és a Towernél díszsortűzzel emlékeztek meg a jeles napról.
Hyde Parkban - 12 óra (41 lövés)
Towernél - 13 óra (62 lövés)

alt

A születésnapi ünnepségsorozat mindig a királyi lovastestőrség bemutatójával kezdődik, melynek hivatalos elnevezése Trooping the Colour és a londoni Whitehall-on található lovasőrség gyakorlópályáján mutatják be, mely közvetlenül a St. James Park mellett található. A parádé reggel 10 órakor kezdődik, bárki ingyen megtekintheti, de a várható hatalmas tömegre való tekintettel már jó előre érdemes megérkezni.

alt

A lovasbemutató után a királyi család visszatér a Buckinghma Palotába, ahol az erkélyről megtekintik a szokásos légibemutatót majd a családi ünneplés immár zárt ajtók mögött folytatódik.

alt

Ha nem tudtok ott lenni a lovasbemutatón, akkor a következő linken megtekinthetitek a tavalyi felvonulást teljes egészében.

  1. photo 1: peopledotcom.files.wordpress.com

  2. photo 2: upload.wikimedia.org

  3. photo 3: qzprod.files.wordpress.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!