A brit uralkodó nagyon előzékeny az alattvalóival szemben, ugyanis még azt is szívesen megteszi értük, hogy az egyébként hivalatosan április 21-én tartandó születésnapját - a vélhetően jobb idő reményében - június egyik szombatján tartja.

Az utóbbi években a királynő csendben, a családdal ünnepelt, nem úgy mint 2016-ban, amikor a 90-et hatalmas külsőségek között ülte meg az ország. Természetesen azért nem teljes a csend, hiszen aznap a Hyde Parkban és a Towernél is díszsortűzzel emlékeznek meg a jeles napról.
Hyde Parkban - déli 12.00 óra (41 lövés)
Towernél - délután 13.00 óra (62 lövés)
Hogy miért pont ennyi és úgy egyébként hol és mikor tartanak ilyen hangos megemlékezést ebben az évben, azt megtudhatod ha ide kattintasz.

alt
people.com

A születésnapi ünnepségsorozat mindig a királyi lovastestőrség bemutatójával kezdődik, melynek hivatalos elnevezése Trooping the Colour és a londoni Whitehall-on található lovasőrség gyakorlópályáján mutatják be, mely közvetlenül a St. James Park mellett található.

alt
trooping-the-colour.co.uk

A lovasbemutató után a királyi család visszatér a Buckinghma Palotába, ahol az erkélyről megtekintik a szokásos légibemutatót majd a családi ünneplés immár zárt ajtók mögött folytatódik.

heartoflondonbid.london

Ha nem tudtok ott lenni a lovasbemutatón, akkor a következő linken megtekinthetitek a 2018-as felvonulást teljes egészében.

Itt pedig a légibemutatót a Buckingham Palace felett, amelyet 2017-ben az egyik Red Arrow gép pilóta fülkéjéből rögzítettek.