Minden, amit eddig még nem hallottál a Titanic tragédiájáról

Lélegzetelállító videón a Titanic süllyedése

Valószínűleg nem akad olyan ember, aki ne ismerné a Titanic tragikus történetét. A világ egykori legnagyobb hajója ezer szállal kötődik Londonhoz, bár 1912. április 12-én Southampton kikötőjéből indult első és egyben utolsó útjára. A kisebb kitérőkkel New Yorkba tartó gőzös két nappal az indulás után, éjjel 23.40-kor az Atlanti-óceán északi részén nekiütközött egy jéghegynek, mely megpecsételte sorsát.

A valós idejű videón a hajó jéghegynek ütközést közvetlenül megelőző másodpercektől kezdve a legutolsó pillanatokig végig lehet követni a Titanic süllyedését. A képernyő alján megjelenő információs buborékoknak köszönhetően megtudhatjuk, hogy az adott pillanatokban milyen kulcsfontosságú események zajlottak. A hatalmas hajó 2 óra 40 perc alatt süllyedt le a 4 ezer méteres mélységbe.

A következő egy igen látványos és nagyon informatív dokumentumfilm a Titanic roncsairól melyet nem is olyan régen fedeztek fel a kanadai Newfoundland partjaitól kb. 600 km-re. A maradványok hozzávetőleg 3800 m mélyen nyugszanak ám a szonárral végzett felderítések lehetővé tették, hogy a kutatók elkészíthessék a hajó roncsainak természethű animált modelljét, melyet azután több szempontból is megvizsgálnak.

Az filmben említett bizonyítékok alapján jó esély van arra, hogy az elsüllyedt hajó valójában a Titanic testvérhajója az Olympic volt, a szerencsétlenség oka pedig biztostási csalás...

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!