Aki néhány évvel ezelőtt a londoni Tottenham Court Road környékén sétálgatott, az teljesen biztos, hogy belebotlott az ott álló Dominion Theatre nevű színház bejárata felett felállított hatalmas Freddie Mercury szoborba. A szobor választás egyáltalán nem volt véletlen, ugyanis ez a helyszín adott otthont 12 éven keresztül a 'We Will Rock You' című, csak és kizárólag a Queen együttes dalaira épülő musicalnek. Ezen hosszú idő alatt az előadást 6.6 millió néző látta, sokakat talán maga a 6 méteres Freddie szobor vonzott be az épületbe.

alt

Freddie Mercury a valóságban is kötődött ehhez a ma már elmúlt színházépülethez, ugyanis itt jelent meg életében utoljára nyilvánosan, mégpedig 1990-ben a Brit Awards zenei díjkiosztón.

Az új - London keleti és nyugati szélét összekötő - helyi vasútvonal építésének előrehaladott munkálatai miatt azonban 2014 tavaszán végleg legördült a függöny és a színház bezárt. Az épület bontási munkáit már elkezdték, jelenleg éppen folyamatban van egy új vasúti megálló kialakítása itt az Oxford Street keleti végében. Az építkezés megkezdése előtt Freddie szobra titokban, egyik napról a másikra eltűnt a megszokott helyéről és egy darabig senki sem tudta, hogy vajon hová is lett?

A szobor hollétéről gyorsan találgatások kezdődtek a városban, de mivel az eltávolítása éjszaka történt, szinte senki semmilyen információval nem rendelkezett. Végül aután csak kiderült, hogy a szobor szerencsére még mindig áll, jelenleg Roger Taylor kertjében, aki a legendás Queen együttes dobosa volt azokban a legendás években.

A szobor úgy tűnik jó otthonra lelt, de a londoniaknak a mai napig hiányérzetük van, ha a Tottenham Court Road környékén sétálgatnak.