Na jó, lehet hogy hivatalosan az említett titulus nem létezik, de a tiszteletbeli király megszólítás mindenképp jár annak a férfinak, aki bármerre is jár a városban, biztosan mosolyt csal az arcokra egyéni megjelenésével, a végletekig feldíszített kerékpárjáról nem is beszélve.

Bizonyára már ti is találkoztatok vele itt-ott a városban, hát most tudjuk meg ki is ő valójában.

alt

Önmagát szerényen csak a ’Golden Man of Wimbledon and Thailand’ néven emlegeti, ami magyarul körülbelül annyit tesz, hogy ’Wimbledon és Thaiföld arany embere’. Életéből 10 évet töltött Thaiföldön, innen a név, de ott sem élt különb életet - hasonlóan díszesen felöltöztette magát és biciklijét majd naphosszat az utcákat járta. Sokak számára Londonban is ismerős lehet a kép, amint a város különböző pontjain egyszercsak feltűnik a semmiből szürreális alakja, majd mintha mi sem történt volna, furcsa bicikijén békésen tova karikázik.

alt

A pontosan megtervezett ám mégis rendkívül spontánnak tűnő megjelenését megszámlálhatatlanul sok toll, rojt, kitűző, csillogó kő és persze az elmaradhatatlan arany szín fémjelzi. A kerékpárba néhány nagyobb teljesítményű hangszóró is beépítésre került, így a kirobbanó tánczenéből útjai során soha nincs hiány, sőt éjszaka mindez a felszerelés még diszkó kivilágítást is kap.

A férfi saját magát csak ’James Bond’-nak hívja, valódi személyazonosságát még sohasem fedte fel, bár már 12 éve ’csinálja a műsort’ a város utcáin, meglepő módon azonban - saját bevallása szerint - a megjelenésével még egyetlen pennyt sem keresett, számára az emberek arcára csalt mosoly az igazi fizetség. Saját magát leginkább remeteként, művészként, feltalálóként aposztrofálja. Ha kerékpárjával nekiindul London utcáinak, akár 12 mérföldet (kb. 19 km) is megtesz 2.5 óra alatt, hetente akár három vagy négy alkalommal is.

A csatolt videóban egy saját maga által felvett anyagot láthattok - ezen nem csak a furcsa kerékpárt és saját díszes öltözetét csodálhajátok meg, de a kamerát beengedte a lakásába is, így sok más mellett szemügyre vehetjük a saját maga által készített arany színű trónszéket és a kristály csillárt is.