Tudtad? Már Kamilla és III. Károly király felmenői is szerették egymást

Tudtad? Már Kamilla és III. Károly király felmenői is szerették egymást

A legendárium szerint III. Károly király és felesége Kamilla 1970-ben egy pólómérközésen találkoztak először, a Windsor Great parkban. Ekkoriban Kamilla 23 éves, Károly pedig 22 éves volt.

Kamilla beköszönése állítólag így hangzott: "Tudja uram, hogy a dédnagymamám az ön üknagyapjának szeretője volt?" – ami furcsán hangozhat de a történet igaz.

A történetben szereplő üknagyapa VII. Edward angol király (1841-1910) volt, a dédnagymama pedig egy bizonyos Alice Keppel, eredeti nevén Alice Frederica Edmonstone (1869-1947), az uralkodó leghíresebb szeretője.

Alice Keppel / See page for author, Public domain, via Wikimedia Commons

Alice volt a legfiatalabb Sir William Edmonstone és Mary Elizabeth Parsons 9 gyermeke közül, mellette még hét lány és egy fiú született a családba. Alice 1869. október 14-én látta meg a napvilágot Skóciában a Duntreath kastélyban, Loch Lomondban és ott is nőtt fel, a 15. század óta a család tulajdonában lévő otthonukban.

Alice 1891-ben hozzáment George Keppel katonatiszthez, Albemarle 7. grófjának fiához, de hónapokon belül már gazdag szeretőt tartott, sőt állítólag ahamarosan megszülető lánya apja sem férje volt, hanem a pletykák szerint Ernest William Beckett, a leendő Lord Grimthorpe.

Alice 1898 elején találkozott Edward Albert walesi herceggel (akiből később VII. Edward király lett), aki akkor már 56 éves volt, míg a lány csak 29 de néhány hét elteltével Alice máris Edward hivatalos szeretője lett. Utólag úgy tűnik, hogy, ügyesen tudta a férfiakat boldoggá tenni, valamint nagyon diszkrét is volt, így történhetett hogy mindenközben házasságát is megőrizhette.

VII. Edward király / W. & D. Downey, Public domain, via Wikimedia Commons

Érdekes módon Edward herceg felesége a dán Alexandra tudott az afférról, sőt valójában férje minden egéb másik szeretőjéről is, de nem avatkozott közbe. Sőt szinte hálás volt Alice-nak (már amennyire egy megcsalt hercegi hitves hálás lehet), mert a herceg a találkozásuk óta láthatóan kivirult és környezetéhez is kedvesebb lett.

Két évvel később, 1900-ban a Keppel családba megszületett Alice kislánya Sonia, aki később Camilla nagymamája lett.

Edward hercegből időközben VII. Edward király lett és 1910-ben amikor halálos ágyán feküdt, utolsó erejével Alice-t kérte maga mellé. Alexandra a király felesége nem igazán örült a nő jelenlétének, így amikor az uralkodó a halála előtt eszméletét veszítette, azonnal kiutasította ellenfelét a palotából.

A király halála után a Keppel család elhagyta Angliát és két évet a Távol-Keleten töltöttek, majd ismét visszatértek Londonba, de 1927-ben újra külföldre kölzötek, ezúttal Firenze közelébe, Olaszországba, bár a II. világháború végül ismét vissza kényszerítette őket Angliába.

A háború lezárulta után ismér Olaszország volt a célpont, de ekkor Alice már nagyon beteg volt és 78 évesen, 1947-ben meg is halt.

Camilla és dédnagymamája Alice sohasem ismerték egymást, lévén Camilla Alice halála előtt mindössze két hónappal született.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az  "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf