Lovaglási lehetőségek Londonban

Lovaglási lehetőségek Londonban

Londonban minden lehetséges így hát hogyan is maradhatna ki a lehetőségek közül a lóval való foglalatosság. Arról nem is beszélve, hogy a lovak szeretete és ismerete a britek történelmi hagyatéka így sokan szívesen lovagolják őket rendszeresen még akár Londonon belül is.

A viktoriánus időkig a lovak mindennapi munka- és közlekedési eszközök voltak a városban így megfelelő elhelyezésükről is gondoskodni kellett. Legtöbbször gazdáik házai közelében, istállókban tartották őket, melyek miután a technikai fejlődés során elnéptelenedtek, átalakultak lakóházakká és mára már a legisikkesebb és legdrágább megoldás ezekben az úgynevezett "mews-okban" lakni.
Erről többet ide kattintva tudhattok meg.  

Városszerte több helyen is van lehetőség a lovaglásra, de lássuk be, egy világváros közepén, ez nem feltétlenül a legolcsóbb sportág.

Hyde Park Stables (63 Bathurst Mews, W2 2SB)

London legközpontibb nyilvános istállója - azért fontos hogy nyilvános, mert a Metropolitan Police-nak is vannak istállói a rendőrlovak számára a Charing Cross állomásnál. A lovak mindössze öt perces ügetésre élnek a Hyde Parktól, közel a Lancaster Gate metróállomáshoz.

Az órák mindenki számára elérhetőek a teljesen kezdőktől a tapasztalt lovasokig, a lovaglás pedig a Hyde Parkban történik - vagy a híres Rotten Row-n, vagy a parkon belüli két különleges aréna (avagy manège) egyikében. London központjában minden nagyon drága, nincs ez másként a lovaglással sem, úgyhogy személyenként és óránként több mint £115 körül lehet számítani.

Ross Nye Stables, Hyde Park (8 Bathurst Mews, W2 2SB)

Az előzőekben említett istállótól csak néhány háznyira egy újabb istálló található. Furcsa kis utca ez a Bathurst Mews egyébként, mert itt a házakban nem emberek élnek mint a város egyéb részein, hanem leginkább lovak.

Egyébként a Ross Nye Stables órái is a Hyde Parkban zajlanak, elsősorban a parkot körülvevő 5.5 km-es homokos pályákon, és a közös használatú manège-okban. Póni klubnapokat, díjugró rendezvényeket és éves lovasbemutatót is tartanak.

Lee Valley Riding Centre (71 Lea Bridge Road, E10 7QL)

A kelet londoni Leytonban (legközelebbi állomás: Lea Brideg) azt az épületet kell keresni melynek tetején egy meglehetősen feltűnő ló szobrot találunk – ez a Lee Valley Riding Centre. Ez a hely ideális mindazok számára, akik szabadidős foglalkozást keresnek felnőttek, gyerekek vagy az egész család számára, de természetesen lehetőség van magánórákat is venni. Vannak itt saját póni napok is, ahol a fiatalabb lovasok bekapcsolódhatnak a lógondozás minden területébe, valamint fogyatékkal élők számára tartanak lovasoktatást.

Royal Borough of Greenwich Equestrian Centre (341 Shooters Hill, DA16 3RP)

Ez a lovasközpont közvetlenül Greenwich/Bexley városrész határán található és a nyugat-kenti vidéki Hadlow-ban található főiskola üzemelteti. A főiskola speciális lógazdálkodási tanfolyamok mellett központ lovasleckéket is kínál a nagyközönség számára, egy igazán lenyűgöző létesítményben amelyben lovas gyógyfürdő, hidroterápiás medence és futópad is taláható.

Itt csak felnőtteknek (14+) vehetnek részt az órákon, de a teljesen kezdőktől egészen a profi lovasokig bárki. Aki szeretne éves £40-ért tagságot is válthat, amiért cserébe kedvezményes áru órákat és elsőbbségi foglalást kaphat. A leckék a fedett arénában és a kültéri manège-ban zajlanak.

Docklands Equestrian Centre (2 Clapsgate Lane, Beckton, E6 6JF)

A City Airport kifutópályájától kevesebb mint két mérföldre található a Docklands Equestrian Centre, egy lovasiskola beltéri és kültéri létesítményekkel, amely gyermekeket és felnőtteket egyaránt szívesen lát lovasoktatásra. Különös hangsúlyt fektetnek a mozgássérült lovasokra – a központ a Riding for the Disabled jótékonysági szervezet tagja, speciálisan képzett és képzett személyzettel –, bár az ép lovasokat is szívesen látják.

Hasznos plusz ösztönzésként a 12 éves vagy idősebb lovasok önkéntesként jelentkezhetnek az istálló körüli feladatokra pontokért cserébe, amelyeket a később lovas órákra fordíthatnak.

Trent Park Equestrian Centre (East Pole Farmhouse, Bramley Road, N14 4UW)

Az Oakwood metróállomástól mindössze néhány percnyi sétára található Trent Park Lovasközpont ahol magán- és csoportos leckéket is kínálnak azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik szeretnének lovaglással foglalkozni, vagy meglévő készségeiket fejleszteni szeretnék. Miután elsajátította a gyaloglást, ügetést és vágtát, csatlakozhat olyan lovastúrákhoz, amelyek körbejárják a környék autómentes övezeteit.

Stag Lodge Stables, Richmond Park (Stag Lodge 1, Robin Hood Gate, Richmond Park, SW15 3RS, and Stag Lodge 2, 197 Robin Hood Way SW20 0AA)

A két helyszínen elhelyezkedő Stag Lodge Stables Richmond Park lovasközpontja, amely Richmond Park és Wimbledon Common zöldterületei mellett található. Bárki 4 évesnél idősebb lovagolhat itt, kihasználva a hét arénát és a több mint 70 lovat. Gyermekek és felnőttek privát és csoportos leckéket vehetnek valamint bekapcsolódhatnal a póniklubba is.

Wormwood Scrubs Pony Centre (Woodman Mews, W12 0HU)

A Wormwood Scrubs Pony Center 1989 óta működik és olyan fajtáknak ad otthont mint az arab lovak és egy ritka, őshonos francia camargues fajta.

Maga a Központ jótékonysági szervezetként működik, elsődleges célja, hogy lovasterápiát biztosítson gyermekek számára, elsősorban a speciálisan igényű és/vagy mozgássérülteknek. Alkalmankénti órákat kínálnak cselekvőképes felnőtteknek, elsősorban egyéb munkáihoz való adománygyűjtés céljából – ezen időontok miatt érdemes a honlapjukat figyelni.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota