Londonban egyes helyeken még ma is találhatunk II. világháborús hordágyakból készített kerítéseket - de pontosan hol is?

A II. világháborút megélt Londonban sem ment könyebben az újjáépítés mint más európai városokban, nehéz volt használható nyersanyaghoz jutni, mivel szinte minden tartalékot bekebelezett a korábban csúcsra járatott hadiipar. Kreatív megoldásként és hogy az újjáéítés ütemét is fokozni lehessen, számos alkalommal szinte átalakítás nélkül használtak fel a háborúból visszamaradt tárgyakat, eszközöket.

alt

Ezen tárgyak közé tartoztak a II. világháborús, fémből készült hordágyak is, melyeket a támadások után viszonylag könnyen fertőtleníteni tudtak és amelyekből elsősorban kerítéseket készítettek városszerte.

alt

alt

Londonban még a mai napig is találkozhatunk ilyen hordágyakból készített kerítésekkel ha nyitott szemmel járunk, elsősorban a következő környékeken:
Dog Kennel Hill Estate (SE22)
Camberwell Church Street (SE5)
Kennington (SE11)
Peckham Road (SE14)
Brixton (SW9)

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!