London legújabb közlekedési fejlesztése - az ’Elizabeth Line’

A város hamarosan egy újabb vonat/metró kombinált vonallal gazdagodik melyre igen nagy szükség van, ez fogja ugyanis a város keleti és nyugati külvárosi részeit összekötni. A beruházásra már nagy szükség volt, ugyanis a tervek szerint hozzávetőleg 200 millió utast terveznek a 60 mérföld hosszú (több mint 90 km) vonallal kiszolgálni.

A 60 mérföldből 27 mérföldnyi szakasz fut majd a föld alatt, többi a föld felett és amelynek elkészült részeit szakaszosan adják majd át, ahogyan tették azt már egy kis résszel 2015-ben.

A munkálatok végleges befejezési dátuma 2019 bár a héten már megtartották a hivatalos névválasztó ceremóniát a királynő részvételével, hiszen az ő tiszteletére a vonalat elkészülte után Elizabeth Line-nak fogják hívni. Logója lila, pont olyan, amilyen ruhában az uralkodó maga is megjelent a ceremónián.

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!