Londonban minden van, kerti sufniból kialakított egyszobás "lakás", a föld alatt 5-6 szintig terjeszkedő milliomos lak, kastély, toronyház és igen, van egy meglehetősen furcsa, rendkívül keskeny épület is.

secretldn.com

Maga az épület a Thin House (azaz a Vékony Ház) becenevet kapta, ami nem igazán meglepő, lévén szélessége az egyik oldalán mindössze 1.8 m körüli, azaz keskenyebb mint egy metrókocsi. A Thurloe Square 5-ös számú ház a 19. század végéig művésztelep volt, azóta azonban nagyot emelkedett az ázsiója és vannak akik egy itt kínált 1 szobás lakásért majd £1.000.00o-ot is hajlandóak fizetni.

dailymail.co.uk

A Thurlow Sqaure dél-nyugati pontjáról nézve az épület elképesztően keskenynek tűnik, azonban ez csak optikai csalódás, az épület a másik vége felé háromszög alakban szélesedik, ha nem is túlzottan feltűnően.

A téren álló épületek negy részét a londoni építész George Basevi tervezte, aki a nagy nevű Sir John Soane tanítványa volt. A maguk idejében meglehetősen tradícionális éületeket emeltek a város ezen részén, habár 20 évvel az építkezések után a terület a Metropolitan District Railway (azaz az akkori metrótársaság) kezébe került, akik azután teljes egészében lebontották az 1-től 5-ig számozott épületeket, mivel szükség volt a területre a South Kensington metrómegálló építéséhez, ami azután 1868-ban ki is nyitott.

Sir John Soane / englishhistoryauthors.blogspot.com

Azokban az időkben a londoni Chelsea és Kensington kerületek vonzották a művészeket, rengeteg kis stúdiót lehetett akkoriben erre találni. A helyi építész pedig meglovagolván az akkori keresletet, a megmaradt foghíjas és igen keskeny telken egy újabb épületet tervezett, ahol hét művész stúdiót tudtak kialakítani, így belefogtak a ma is látható ék alakú épület megépítésébe.

dailymail.co.uk

Az épületben ma lakások vannak, legkeskenyebb pontjukon 1.8 méter körüliek, de ez az épület másik oldalán kiszélesedik egészen 10 méter fölé. A lakások mérete azonban nem akadályozza meg az ingatlanosokat abban, hogy komoly összegekért árulják itt a lakhatást, ugyanis maga a környék igencsak felkapott.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: allsubscriptionboxes.co.uk