London legjobb turista útvonalai tömegközlekedéssel

Vajon mi is lehetne jobb mint egy nagy piros busz felső emeletén az első sorban ülve felfedezni Londont - mindezt £1.50-ért, miközben a többi erre szakosodott turista busz £25 körüli összegért segítene rajtunk. Londonban ugyanis van néhány kimagaslóan kellemes járat, mely érdeklődési körünknek megfelelően, megmutatja nekünk a várost.

Film kedvelőknek - busz 24:
Ez a járat 1912 óta szeli London utcáit, az egyik legrégebbi változatlan vonal. Több híres filmes helyszín mellett is elhalad, mint pl. a Battersea Power Station (Battersea erőmű), Parlament, Trafalgar tér, melyek mindegyike szerepelt a 28 nappal később című filmben vagy Chalk Farm ahol az ikonikus Gyalog galoppot forgatták, valamint több jelenetet is az Omen című filmhez.

alt

Az eleganciát kedvelőknek - busz 74:
Ezen a vonalon London finomabb környékeit utazhatjuk körbe, úgy mint a Baker Street-et, a legdragabb szallodáknak helyet adó Park Lane-t vagy Knightsbridge-t ahol a Harrod’s áruház található. De ez a busz visz West Brompton-ba is, ahol London egyik legszebb temetőjében érdemes egy kis csendes sétát tenni.

Az ősi London kedvelőinek - busz 100:
A vonal a római kori romok mellől indul Tower Gateway-nél és egy rövidebb kitérő után szinte végig követi a régi fal maradványait egészen Moorgate-ig. Útközben leugorhatunk a Museum of London-nál (ahova a belépő ingyenes), majd tehetünk egy rövid sétát a Szent Pál Székesegyházig.

alt

A londoni parkok kedvelőinek - busz 274:
Ha az időjárás szép, a város egyik legszebb busz útja a 274-esé, mely Angel-től a Caledonian Road-on és Camden Town-on át egészen Primrose Hill-ig közlekedik. A busz elhalad csatornák sőt még a Londoni Állatkert mellett is, de számtalan más parkot is érint, a Hyde Parkról nem is beszélve.

A legrégibb városi útvonal - busz 205:
Ez a vonal volt a legelső busz útvonal Londonban, története még 1829-ben kezdődött, amikor a vonalon járó omnibuszt még lovak vontatták. Paddington-ban érdemes buszra szállni, majd át a Marylebone Road-on Angel-ig majd Brick Lane-ig, ahol érdemes egy helyi bagelt (bécsi kiflit) keresni majd sétálni egyet az ódon részeken.

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!