A londoni nyárban előbb-utóbb mindenki víz mellé vágyik, de megeshet hogy nem olyan egyszerű még a legközelebbi tengerpartra sem eljutni nagy hirtelen. Semmi gond, London ugyanis boldogan kielégíti vágyainkat még akkor is ha legszívesebben a nyílt vízen ringatóznánk, ugyanis van néhány igen kiváló csónakázó tó a városon belül.

Az Alexandra Palace (avagy becenevén Ally Pally) egy nagyszerű csónakázótóval is rendelkezik, ahol csónakok és vízibiciklik is kölcsönözhetők egy órára vagy akár csak egy fél órára. Ha a vizibicikli mellett döntöttünk, akkor választhatunk a klasszikus hattyú, sárkány vagy egy VW Beetle autó forma mellett.
Nyitvatartása a következő képpen alakul: október és március között 10:00-től 16:00-ig / április és szeptember között 10:00-től 18:00-ig
Csónakok fél órára: felnőtt £4.95 / gyermek £3.95
Vízibiciklik fél órára: felnőtt £5.95 / gyermek £4.95

alt

A Finsbury Parkban szintén megoldható a csónak kölcsönzés, de mivel a tóban vadon élő madarak is fészkelnek, akár még hattyú és kacsa eledelt is vásárolhatunk, hogy két ringatózás között megetessük az éhes szárnyasokat.
A csónakázó tó mindennap nyitva áll Húsvéttól egészen októberig, 12:00 és 18:00 óra között.
Csónakok fél órára (max 4 fő): £8

alt

A Crystal Palace park Bromley legnagyobb parkja, ahol megtalálhatjuk a Viktoriánus korból itt maradt dinoszauruszokat, valamint a tóban néhány kiváló vizibiciklit is.
Általában csak hétvégén, iskolai szünetek idején és munkaszüneti napokon van nyitva, Húsvéttól októberig, 10:00 és 17:00 óra között.
Vizibicikli árak: felnőtt £4 / gyermek £2 / családi £10 (csak kézpénz)

alt

A Dulwich Park szintén alkalmas egy kis vizes kalandra, itt vízibicikliket és 5 személyes csónakokat is bérelhetünk.
Általában csak hétvégén, iskolai szünetek idején és munkaszüneti napokon van nyitva, Húsvéttól októberig, 10:00 és 17:00 óra között.
Csónak és vizibicikli árak: elnőtt £4 / gyermek £2 / családi £10 (csak kézpénz)

alt

A Greenwich Parkra is ugyanaz vonatkozik, mint a Dulwich Parkra és a Chrystal Palace-re, ugyanis ugyanaz a cég üzemelteti az itteni csónak és vizibicikli kölcsönzőt is.
Általában csak hétvégén, iskolai szünetek idején és munkaszüneti napokon van nyitva, Húsvéttól októberig, 10:00 és 17:00 óra között.
Csónak és vizibicikli árak: elnőtt £4 / gyermek £2 / családi £10 (csak kézpénz)

alt

A Victoria Park rendelkezik a legnagyobb vizibicikli és csónak flottával, itt 40 jármű közül választhatunk.
A kölcsönző jelenleg keddtől péntekig 11:00 és 16:00 óra között van nyitva, valamint szombat és vasárnap 11:00 és 17:00 óra között, egészen október 31-ig.
Csónakok és vizibiciklik fél órára: £10

alt

A Hyde Parkban lévő Serpentine nevű tó valószínűleg London leghíresebb csónakázó tava, ahol egy sor vizibicikli és csónak közül válogathatunk, melyekbe max 6 fő fér el.
A kölcsönző április és október között működik 10:00 óra és napnyugta között.
Csónakok és vizibiciklik fél órára: felnőtt £10 / gyermek (15 év alatt) £4
Csónakok és vizibiciklik egy órára: felnőtt £12 / gyermek (15 év alatt) £5

alt

A Regent Park egy különleges hely, ugyanis itt két tó is van, egy nagyobb csónakázótó valamint egy kisebb a gyerekeknek. A nagyobb tóban evezhetünk és csónakázhatunk, míg a gyerekek inkább csak vizibiciklizhetnek a kisebbikben.
A nagyobb tó április és október között 10:00-től 18:00 óráig van nytiva, míga gyermek tó hétvégén, ünnepnapokon és iskolaiszüneti napokon.
Csónakok és vizibiciklik: felnőtt £5.50 (egy óra) / £9 (fél óra)
Gyermek vizibiciklik 20 percre: £4

alt

A Battersea Parkban is bérelhető néhány vizibicikli, július és augusztus hónapokban és időjárástól függően esetleg még szeptemberben is.
Vizibiciklik fél órára: felnőtt £5 / gyermek £3
Vizibiciklik egy órára: felnőtt £7 / gyermek £4

alt

A nyitvatartásról és a pontos árakról érdemes indulás előtt megbizonyosodni, mivel ezek akár szezon közben is változhatnak, csak úgy mint az időjárás mely szintén közbeszólhat.