Még 2017 végén egyik napról a másikra bezárta kapuit a londoni Piccadilly Circus-on lévő Believe it or Not gyűjtemény, mely a világ egyik legnagyobb furcsaság gyűjteménye volt a kétfejű borjútól kezdve a vilag legnagyobb orrú emberének viaszfiguráján át sokminden másig. Miután ez a gyűjtemény már nem látogatható a londoni Viktor Wynd múzeum lett az egyes számú furcsaság kollekció az országban.

alt
standard.co.uk

Az ajtaját 2009-ben nyitotta meg először, bár akkor még csak egy időszakos, hat hónapos időtartamra terveztek, ami azután gyorsan állandó kiállítássá nőtte ki magát.

alt
1.bp.blogspot.com

Már a bejáraton belépve azonnal egy szürreális világban találjuk magunkat, ami tele van korallból készült koponyákkal, kitömött állatokkal, az emberi anatómia látványos darabjaival, gombostűre tűzött bogárgyűjteménnyel, használt de különleges könyvekkel, repülő kutyákkal, zsugorított emberi koponyákkal, Napóleon halotti maszkjával és még ki tudja mi minden más érdekességgel.

alt
thelasttuesdaysociety.org

Ha enni vagy inni támadna kedvetek ebben a bájos környezetben, akkor arra is van lehetőség, sok minden más mellett itt megkóstolhatjátok a Múmiák Mai Tai koktélját vagy esetleg néhány helyben sütött ehető rovart is. :)

alt
media.headbox.com

A pontos cím:  11 Mare Street, London E8 4RP

Érdemes tudni, hogy a múzeum szerdától vasárnapig van nyitva, minden nap déli 12 órától 22.30-ig - a belépő £6/fő amihez kérésre tartozik egy ingyen csésze tea is.

A gyűjtemény honlapját pedig itt találhatjátok: Viktor Wynd Érdekességek Múzeuma

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota