Londonban rengeteg pub működik, legutolsó információim szerint hozzávetőleg 3500 úgyhogy választékból nincs hiány.

Ezek közül az ivók közül azonban csak néhány van ami ilyen-olyan okból igazán különlegesnek tekinthető, ebben a sorozatban pedig pont ezeket a pubokat járjuk körbe.

Mai érekesség:
The Churchill Arms
119 Kensington Church Street, London W8 7LN
www.churchillarmskensington.co.uk
(legközelebbi metró megálló Notting Hill Gate)

churchillarmskensington.co.uk

A Churchill Arms nevű különleges atmoszfárájú pub évente £25 000 fontot költ díszítésre, ami meg is látszik az épületen. Tavasszal 100 virágcserépben, 48 balkonládában és 42 függő kosárkában sütkéreznek a színpompás növények, Karácsony közeledtekor pedig 90 karácsonyfa és közel 12 000 égő kerül a homlokzatra.

telegraph.co.uk

Ha belépünk az ivóba, ott ugyanolyan kavalkád vár bennünket, mint kívül, a bár fölött és a falakon is rengeteg történelmi relikviát láthatunk, régi újságcikkeket, használati tárgyakat és még mi mindent.

churchillarmskensington.co.uk
churchillarmskensington.co.uk

Ezen a linken virtuálisan körbe tudjátok járni a helyiségeket:
www.churchillarmskensington.co.uk/360-tour

Az elnevezése ellenére a pubnak magával Churchill miniszterelnökkel azonban igen közvetett csak a viszonya, a feljegyzések szerint az 1800-as években csak a politikus nagyszülei iszogattak a helyen rendszeresen, ő maga sohasem. Nevét a győztes II. világháború után kapta.

A pub eredetileg egyébként 1750-ben nyitotta meg kapuit, tehát egy igen komoly történelmi múlttal rendelkező ivóról van szó.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota