Londonban száz és száz szoborral találkozhatunk mindenféle formában, stílusban és témában, de közöttük is van néhány igazán izgalmas, ami sokban különbözözik a többitől. Ebben a sorozatban ezeket az alkotásokat nézzük meg egy kicsit közelebbről.

John Seward Johnson Jr: Taxi!  / lookup.london

A szobor címe nem meglepő módon Taxi!, melyet 1983-ban készített az amerikai szobrász John Seward Johnson Jr. A férfi a mindenki által ismert Johnson & Johnson társaság alapítójának az unokája, így anyagi gondoktól mentesen egész életét a művészetnek szentelhette.

Munkáit nagyon gyakran valósághű színekkel festette, melyek így bronz alapon, nagyon érdekes érzetet keltettek. Ez a szobor is színes volt eredetileg, a zakója kék a nyakkendője pedig piros de a londoni időjárásban ezek a színezések már teljesen megfakultak.

flickr.com

A Chemical Bank Corp. megbízásából a bronz szobor most a J. P. Morgan Chase Art Collection tulajdonában van, pont a cég irodája mellett látható.

laymanslondon.com

A szobrot eredtileg New Yorkban láthatta a közönség, de 2014-ben Londonba költöztették.

A sorozat többi részét itt találjátok:
London izgalmas szobrai: a város legapróbb szobra

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: by Michael Kauer from Pixabay