London bizonyos metró államásait szellemek látogatják

London bizonyos metró államásait szellemek látogatják

Akár hisz valaki a a szellemekben akár nem, azért abban talán meggyezhetünk, hogy senki sem töltene szívesen egyedül egy éjszakát egy üres londoni metróállomáson. Ha hinni lehet a szóbeszédnek, akkor London néhány állomása valóban szellemjárta, vegyük is őket szemügyre.

Kings Cross / St Pancras állomás
Utasok több ízben jelentették, hogy egy fiatal, 80-as divat szerint öltözött sírós nővel találkoztak az állomáson, aki egyszerűen eltűnik amikor az emberek segíteni szeretnének neki.
A háttértörténet szerint 1987 novemberében tűz ütött ki a King’s Cross állomáson mely 31 ember életét követelte. Sokan úgy vélik, hogy a kísértet talán az egyik áldozat lehet.

by SuperHerftigGeneral from Pixabay 

Covent Garden állomás
A többször is elhangzott történet szerint egy magas, kalapot és köpenyt viselő férfit figyeltek meg az állomás folyosóin sötétedés után. Néhány alkalmazott annyira megrémült tőle, hogy kérvényezte, hátha átkerülhetne másik állomásra dolgozni.
A történet szerint a szellem William Terriss színész lehet, aki életében minden reggelt azzal kezdett, hogy meglátogatta a szomszédos pékséget ahonnan a reggelijét szerezte be. Miután elhunyt éktelen haragra gerjedt, hogy immár nem férhet hozzá a szokásos croissant-jához és kávéjához, így azóta a metrót használó embereket ijesztgeti.

by Devanath from Pixabay 

Embankment állomás
Számtalan alkalmazott és az állomáson kisebb-nagyobb felújítási munkát végző munkás jelentette hogy rendszeresen furcsa zajokat, fényeket és jelenéseket látnak. Szerepeltek közöttük maguktól kinyíló és becsukódó ajtók, valamint hirtelen, megmagyarázhatatlanul feltámadó széllökések.
A közszájon forgó történet szerint 1938-ban hat utas vesztette életét, amikor két vonat összeütközött az egyik alagútban, így egyesek úgy tartják, hogy talán ezen halottak szellemei lehetnek akik ezeket a jelenéseket okozzák.

by PublicDomainPictures from Pixabay 

Liverpool Street Station állomás
Az állomás személyzetétől nem idegenek a másvilági és titokzatos események, sok munkás észlelt már furcsa alakokat akiket a zárt láncú biztonsági kamera rendszer rögzített az éjszaka közepén és más egyéb furcsaságokat amelyekre nem tudtak magyarázatot találni.
Sokáig az a hír járta, hogy az állomás egy tömegsír fölé épült mely hír nem olyan régen be is bizonyosodott, kiderült ugyanis, hogy a mélyben hozzávetőleg háromezer csontváz lapul, melyek tulajdonosai valószínűsíthetően a Londonra lecsapó pestis áldozatai lehettek.

by Bernd Scheurer from Pixabay 

Bank állomás
Már a 19. század óta hallani megfigyelésekről, ahol egy baljós, feketébe öltözött alak vadászik utasokra az állomáson, valamint valami megmagyarázhatatlanul bűzös szag terjeng a föld alatt.
Mint kiderült, az állomás felett egy tömegsírt találtak, melynek okán rengeteg csontvázat kellett más nyughelyekre áthelyezni. A sötét alakot mint a fekete apácát ismerik és úgy tartják, hogy bátyja halálát gyászolhatja még ennyi idő után is.

by Richard Reid from Pixabay 

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: by Anja #helpinghands #solidarity#stays healthy from Pixabay

Read more