Levendula farmok London körül

A levendulát mindenki ismeri és illatát a legtöbben szeretjük is. 2018-ban Magyarországon az év gyógynövényének választották, ami nem is csoda, hiszen nálunk igen elterjedt a termesztése és sokrétű a felhasználása is.

alt

A levendula (Lavandula officinalis) egyike azoknak a sokoldalú és hasznos, változatosan használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövényeknek, amelyeket már régóta használnak.

alt

Számos tanulmány bizonyította már, hogy a levendula illóolajai sok betegség esetén hasznosak, például a migrén, a fejfájás, a depresszió, a szorongás, a hangulatingadozás, a félelem és a kimerültség kezelésében. A levendula várandósság közben is használható és rájöttek, hogy hasznos lehet az ekcéma és a bőrgyulladás kezelésében is.

A háziállatok számára is hasznosak a levendula gyógyító tulajdonságai, ugyanis nemcsak nyugtatóként használják, hanem bolha- és tetűriasztóként is.

alt

A levendulát az egészségügyön és a szépségiparon kívül, a desszertek, a zselatinok, az édességek és a teák ízesítésére is használják.

A levendula egy gyönyörű örökzöld félcserje, amely minden évben fantasztikus lila illatos virágokkal örvendeztet meg minket. Gondozása és nevelése igen egyszerű, tavasszal ültessük el a magokat a kert egy napos meleg részébe, így nyár végére már levendula illat töltheti be kertünket. Ha erre Londonban nincs lehetőség akkor sincs panaszra ok, ugyanis található több igen méretes, gyönyörű levendula tábla a városban vagy ahhoz igen közel.

alt

Mayfield Lavender Farm - www.mayfieldlavender.com

cím: Mayfield Lavender Farm, 1 Carshalton Road, Banstead, SM7 3JA - belépődíj £2.00 felnőtteknek

Minden évben általában június második felétől a legszebb a levendulás, időjárás függő ugyan de kb. ekkorra borulnak az angliai levendulák teljes virágba. Ez a farm kb. 10 hektár méretű, található itt egy kis kévézó és egy picike bolt is ahol természetesen minden levendulából készült. Kutyusokat is szívesen látnak, de csak pórázon. Itt levendulát nem lehet szedni de friss, előre elkészített csokrokat lehet vásárolni a helyszínen.
nyitvatartás: júniustól szeptember közepéig, minden nap reggel 10 és délután 5 között

alt Mayfield Lavender Farm

Carshalton Lavender Farm - www.carshaltonlavender.org

cím: Stanley Road Allotments, Oaks Way, Carshalton Beeches, Surrey SM5 4NQ

Ezt a levendulást csak és kizárólag társadalmi munkában gondozzák, segítő kezekre pedig mindig szükség van. Ha kedved lenne csatlakozni a csapathoz a következő e-mail címen jelentkezhetsz: info@carshaltonlavender.org
Évente egy hétvégét jelölnek ki, amikor megejtik a levendula aratását, ebben szintén várják a segítőket. Szedd magad akcióban már £2.00-tól haza tudtok vinni apró levendula csokrokat, de a weboldalunkon és a helyszínen bővebb felvilágosítást is adnak a hogyanról. 2018-ban július 28 (szombat) és július 29 (vasárnap) a kijelölt betakarítási nap, délelőtt 10 óra és délután 4 között tudtok szorgoskodni.

alt Carshalton Lavender Farm

  1. photo 1: divat.guru

  2. photo 2: upload.wikimedia.org

  3. photo 3: www.countryandtownhouse.co.uk

  4. photo 4: www.travellushes.com

  5. photo 5: i.pinimg.com

  6. photo 6: www.carshaltonlavender.org

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!