Látogatható a londoni Big Ben

Látogatható a londoni Big Ben

Sokáig vártunk mire végre eljött újra az idő, hogy a londoni Big Ben (azaz maga a harang) a Parlament épülete mellett álló Erzsébet toronyban látogatható legyen.

A torony-túra a Parlament épületéből, a Westminster Hall-ból indul, ahol minden táskát és fényképezőt le kell majd adni, ugyanis a túra alatt fényképek, videó felvételek nem készülhetnek.

Egy jelentéktelennek tűnő faajtón át ezután kezdődik a lépcsőmászás.

Félúton kétszer lehetőség van egy kicsit pihenni, ahol le is lehet ülni és meghallgatni a toronyhoz tartozó történeteket, majd egészen az órateremig lehet feljutni, ahol a látogatók működés közben tekinthetik meg a viktoriánus óraszerkezetet.

Ezután lesz még egy kis lépcsőmászás, hogy egészen a Big Ben, azaz a toronyban lakó híres harang mellé állhassunk amikor az éppen elüti a pontos időt. Nagyjából 10 percet lehet odafenn időzni, megtekinteni a kilátást, majd még egy sétára lesz idő az óra hatalmas számlapja mögött.

Ezután indulás lefelé a csigalépcsőn - a túra teljes időtartama 90 perc.

Tippek:
* érdemes kigondolni, hogy mikor hallani a legtöbb harangszót és ha lehet arra az időpontra időszíteni a látogatást
* amint megnyílik a jegyvásárlás lehetősége azonnal legyünk online és csapjunk le a kívánt jegyre, tegyük a kosárba és fizessük is ki, mert pár percen belül minden elkelt

Jegyeket minden hónap 2. szerdáján délelőtt 10 órától (UK idő szerint) van lehetőségünk vásárolni, de legyünk résen, pár perc késés és már nincs jegy:
* csak 11 éves kor felett látogatható a torony
* a toronyba 334 lépcsőfok visz fel, ezt sajnos meg kell mászni
* a jegyek ára (2024) felnőtteknek £30, gyerekeknek 11 és 17 éves kor között £15
* fényképezni a toronyban sehol sem lehet

Jegyeket ide kattintva tudtok foglalni.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

Buy Me A Coffee