Különleges londoni átkelés a Temzén: IFS Cloud Cable Car

Különleges londoni átkelés a Temzén: IFS Cloud Cable Car

London híres folyója a Temze, melyen csak London területén belül több mint 30 híd ível át. Nem hiába, London egy nagyváros, a legutóbbi mérések szerint (2022) majd 9.5 millió lakója van.

by Idegenvezetés London

Most azonban nem a hidakról lesz szó, hanem egy ezeknél sokkal különlegesebb átkelési lehetőségről, mégpedig az IFS Cloud Cable Car-ról (korábbi nevén Emirates Cable Car), azaz a libegőről, mely a Temze két oldalát köti össze a város keleti oldalán.

Az első útját 2012-ben tette meg és azóta is töretlenül szállítja az utasokat, akik elsősorban a lenyűgöző látvány miatt választják ezt az átkelési lehetőséget a folyó felett.

by Idegenvezetés London

A libegő kis kocsijai 30 másodpercenként érkeznek, az út egyik oldalról a másikig pedig általában 10-12 percig tart, ez alatt rengeteg remek fényképet lehet készíteni. Ha azonban az ember csúcsidőben érkezik, az átkelés lerövidül, mindössze 5 perces lesz, ugyanis a környéken lakók közül sokan nap mint nap használják a hosszas autózás és dugóban araszolás helyett, hogy munkahelyeikre eljuthassanak.

by Idegenvezetés London

A libegő két végpontja:
* délen a North Greenwich állomás
* északon a Royal Victoria Docks

A libegő igénybe vehető bankkártyával és Oyster card használatával is, azaz a kártyával, melyet az ember a Londonon belüli közlekedésre használ. Erre pénzt érdemes tölteni, melyet a városon belüli utazások során a kártyáról költ el az ember. Ha nincs Oyster kártya akkor a helyszínen is lehet jegyet venne bár úgy valamivel drágább a szolgáltatás.

Helyieknek érdekes infó lehet, hogy az alkalmi jegy helyett érdemes éves bérletet venni helyben a jegypénztárban, amivel az adott 1 év alatt 10 alkalommal utazhatunk a Temze fölött, ennek ára pedig csak £17 (azaz utanként £1.70).

Ha ide kattintasz minden fontos információt megtalálsz a libegővel kapcsolatosan.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

Buy Me A Coffee

cover: by Idegenvezetés London