Különleges kirándulás: Kövesd Jane Austent a Büszkeség és balítélet regényének helyszíneire

Azt hiszem rengetegen vagyunk akik imádjuk Jane Austen irásait és magát a kort amit megjenenít. A legjobb az egészben, hogy a mai napig meglátogathatjuk az ő korából származó kastélyokat szerte az országban, sőt mi több némelyikük még a megfilmesített történeteiben is szerepet kapott.

Jane Austen ház, Hampshire Ez az egyik legfontosabb Jane Austen múzeum az országban, a rajongóknak szinte kötelező. A ház az angliai Hampshire városkában található, ahol az írónő életének utolsó 8 évét töltötte.
A múzeum weboldala alt

Jane Austen központ, Bath Az írónő életének egy jelentős időszakát a Somerset megyében találahtó Bath városában töltötte. A centerben korhű ruhákba öltözött személyzet kalauzol.
A központ weboldala alt

Jane Austen sírja, Winchester Cathedral Az írónő sírhelye a Winchester városában található katedrálisban található, az emlékhelyet réztábla egy kis szobrocska jelöli.
A katedrális weboldala alt

Belton House, Belton Az épület a regény 1995-ös adaptációjában tűnt fel, mint Lady Catherine de Bourg kastélya. A kastély, valamint a hozzá tartozó 36 hektáros kert szabadon látogatható.
A Belton House weboldala alt

Chatsworth House, Bakewell A 2005-ös feldolgozásban ez a lenyűgöző épület volt Mr. Darcy otthona, mely szintén szabadon látogatható.
A Chatsworth House weboldala alt

Lyme Park, Disley Készült egy BBC sorozat a regényből 1995-ben, melyben Mr. Darcy birtokát Pemberly-t ez a gyönyörű épület és ahozzá tartozó park jelenítette meg. A történet legromantikusabb jelenetét is itt vették fel, ha még emlékeztek rá.
A Lyme Park weboldala alt

  1. photo 1: www.visit-hampshire.co.uk

  2. photo 2: 3.bp.blogspot.com

  3. photo 3: www.winchester-cathedral.org.uk

  4. photo 4: www.chatsworth.org

  5. photo 5: res.cloudinary.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!