Azt hiszem rengetegen vagyunk akik imádjuk Jane Austen irásait és magát a kort amit megjenenít. A legjobb az egészben, hogy a mai napig meglátogathatjuk az ő korából származó kastélyokat szerte az országban, sőt mi több némelyikük még a megfilmesített történeteiben is szerepet kapott.

Jane Austen ház, Hampshire
Ez az egyik legfontosabb Jane Austen múzeum az országban, a rajongóknak szinte kötelező. A ház az angliai Hampshire városkában található, ahol az írónő életének utolsó 8 évét töltötte.
A múzeum weboldala
alt

Jane Austen központ, Bath
Az írónő életének egy jelentős időszakát a Somerset megyében találahtó Bath városában töltötte. A centerben korhű ruhákba öltözött személyzet kalauzol.
A központ weboldala
alt

Jane Austen sírja, Winchester Cathedral
Az írónő sírhelye a Winchester városában található katedrálisban található, az emlékhelyet réztábla egy kis szobrocska jelöli.
A katedrális weboldala
alt

Belton House, Belton
Az épület a regény 1995-ös adaptációjában tűnt fel, mint Lady Catherine de Bourg kastélya. A kastély, valamint a hozzá tartozó 36 hektáros kert szabadon látogatható.
A Belton House weboldala
alt

Chatsworth House, Bakewell
A 2005-ös feldolgozásban ez a lenyűgöző épület volt Mr. Darcy otthona, mely szintén szabadon látogatható.
A Chatsworth House weboldala
alt

Lyme Park, Disley
Készült egy BBC sorozat a regényből 1995-ben, melyben Mr. Darcy birtokát Pemberly-t ez a gyönyörű épület és ahozzá tartozó park jelenítette meg. A történet legromantikusabb jelenetét is itt vették fel, ha még emlékeztek rá.
A Lyme Park weboldala
alt