Kísértet járta pubok Londonban

The Bow Bells (116 Bow Road, E3 3AA)
A kelet londoni ivó női mellékhelyiségében kísért az a szellem, melt úgy szereti felhívni magára a figyelmet, hogy lehúzza a WC-t ha valaki épp rajta ül. Már az 1970-es évektől vannak az esetről beszámolók, de egészen a mai napig is megtörténik. 1974-ben a pub tulajdonosa egy szeánsz keretében tervezett a nem kívánatos vendégtől megszabadulni, de mikor arra kérték fedje fel magát, a női toalett ajtaja olyan erővel vágódott ki, hogy az üvegezett részei darabokra törtek. Azóta nem háborgatták a szellemet, így azóta is rendületlenül kísért.

alt

The Flask (77 Highgate West Hill, N6 6BU)
Ez a pub a Highgate temető melett található de egyáltalán nem olyan csendes kis hely mint amilyennek kinéz. Az időről-időre feltűnő szellem vélhetően az ivó egykori spanyol származású pincérnője lehet, aki szerelmi bánatában a pub pincéjében akasztotta fel magát. Ez a pince ma a vendegtér része, a hölgy jelenlétét pedig úgy adja tudtunkra, hogy poharakat mozgat vagy a vendégek nyakába fúj. Többször tapasztalták már, hogy a fények ilyenkor villódzni kezdenek és a hőmérséklet is érezhetően csökken. Ha mindez nem lenne elég, alkalmanként egy egyenruhás alak is áthalad a termen, majd egy tartóoszlopba sétálva eltűnik.

alt

The George (213 Strand, WC2R 1AP)
Egy másik egyenruhás alak annak a pubnak a pincéjében kísért, mely a londoni legfelsőbb bíróság épületével szemben található. Maga az épület az 1930-as évekből származik, azonban alapja ennél jóval régebbi. A szellem nyilvános észlelésére akkor került sor amikor építőmunkások felújításokat végeztek az épületen az 1970-es években és egyikük egy ismeretlen szellemszerű férfit látott. A pub tulajdonosa megnyugtatta őket, hogy nem kell izgulni, a felesége rendszeresen látja a furcsa alakot.

alt

The Old Bull & Bush (North End Way, NW3 7HE)
Ez a pub egy valamikori parasztház helyén épült még 1645-ben, mely azután 1721-ben kapta meg az engedélyt hogy sört csapolhasson. Már évszázadok óta beszélik hogy a hely kísértetjárta, ugyanis sűrűn hallani ütésektől és puffanásoktól származó zajokat, valamint egy furcsa, viktoriánus ruhába öltözött alakot is látni véltek már többen. Az 1980-as években azt gondolták, hogy megtalálták a zajok eredetét ugyanis egy ismeretlen csontvázra akadtak az egyik falban a felújítás alatt, melyet azután végső nyugalomra helyeztek, de a zajok csak nem szüntek meg.

alt

The Rising Sun, Smithfield (38 Cloth Fair, EC1A 7JQ)
A legenda szerint ez a St Bartholomew kórház mellett álló pub a 19. század elején az úgynevezett ’testrablók’ kedvelt találkozó helye volt. Ezek a bandák az akkoriban gyors fejlődésnek indult emberi testtel kapcsolatos kutatások és anatómiai vizsgálatok számára szállították a holttesteket a kórháznak jó pénzért oly módon, hogy közvetlen gyilkosságok elkövetésétől sem riadtak vissza. Ez a szörnyű múlt úgy tűnik nyomott hagyott az épületben, ugyanis két pincérnő - akik a pub feletti személyzeti szobákban laktak - 1989-ben beszámolt róla, hogy éjszakánként gyakran ébredtek fel arra, mintha valaki ülne az ágyuk végén és lassan próbálná róluk lehúzni a takarót. Más alkalmazottak az éjszakai zárás során többször hallottak dübörgő lépteket odafentről, de mikor kivizsgálták az esetet, senkit sem találtak. Volt olyan alkalmazott aki arról számolt be, hogy a 1990-ben a személyzeti tusolót használva észrevette mintha a zuhanyfüggönyt elhúzná valaki az egyik oldalon, majd érezte hogy egy jéghideg kéz fut végig a hátán, de látni senkit sem látott.

alt

Ha nem volt elég a szellemtörténetekből, a következő linken meghallgathattok még néhány másikat.

  1. photo 1: www.yell.com

  2. photo 2: www.theflaskhighgate.com

  3. photo 3: www.favouritetables.com

  4. photo 4: www.hampsteadheath.net

  5. photo 5: c1.staticflickr.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!