Karácsonyi úszóverseny a londoni Hyde Parkban

Karácsonyi úszóverseny a londoni Hyde Parkban

Míg december 25-én reggel a legtöbb gyermek az Egyesült Királyságban az ajándékait bontogatja, addig mások szabad vízi úszóversenyre készülnek a város közepén, egészen pontosan a Hyde Parkban.

Serpentine tó a Hyde Parkban

Ezek a furcsa igényű úszók a Serpentine Swimming Club tagjai, akik már 1864 óta télen és nyáron is találkoznak egy-egy megmérettetés erejéig a Hyde Park mesterséges kis tavánál.

A Serpentine nevű tavacska ötlete II. György király feleségétől Caroline-tól származik, aki úgy gondolta, hogy egy szép kis tó nagyszerűen beleillene a park látképébe. Három éve kellett hozzá (1730-1733), hogy az itt csordogáló Westbourne folyócska vizét duzzasztással tóvá alakítsák és az eredmény mindenkit lenyűgözött.

A karácsonykor teljesítendő táv pontosan 100 yard (azaz 91.44 méter), a verseny reggel 9 órakor kezdődik, de résztvevői csakis a klubtagok közül kerülhetnek ki, akik megfelelő előzetes edzést követően merülhetnek csak a nagyjából 4 °C fok körüli vízbe.

A verseny hivatalos neve "Pán Péter Kupa", utalva a kisfiú történetére, aki sohasem nő fel, és akinek karakterével a park szervesen összenőtt. Ide kattintva meg is nézhetitek a teljes történetet egy kedves kis rajzfilmbe sűrítve.

A verseny a tó déli partján indul, a Serpentine Café (a régi pavilon) közelében. Az ingyenes megmérettetésre a nézőket is szeretettel várják, de javasolják, hogy ők viszont melegen öltözzenek fel.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

Read more