Londonban járva-kelve alkamanként találkozhattatok már olyan aprócska utcácskákkal, melyek semmivel nem össze téveszthető bája arra kényszerített benneteket, hogy egy percre megálljatok és belessetek. Valószínűleg ezek nagy része ugynevezett ’mews’ volt, azaz a viktoriánus korból itt maradt istállók utcája, melyet azután később gyönyörű lakóházakká alakítottak.

alt

A viktoriánus időkben (azaz Viktória királynő uralkodásának idején 1837-től 1901-ig) a városban rengeteg ló is élt, hiszen nem csak a közlekedésben volt rájuk szükség, de szinte minden egyéb nehéz szállítási munkát ők végeztek. A város zavartalan életéhez tetemes mennyiségű lóra volt szükség, akik általában gazdáik háza aljában kialakított istállókban laktak. Mikor a lovakat a technikai fejlődés okán egyéb berendezésekre cserélték, ezek az istállók üresen maradtak, az új tulajdonosok pedig lakótérként kezdték használni az egykori lószállásokat.

alt

Ezek a kis utcácskák mai is a történelem egy kis darabját őrzik és ezen régies hangulatuk miatt - na meg persze mert a város központjában találhatóak és mert itt szabályozott az autós fogalom is - mára már a legkeresettebb és egyben legdrágább lakhatási megoldások között vannak Londonban.