Irány a kert: Chelsea Physic Garden

A Chelsea Physic Garden (azaz a Chelsea Orvostudományi Kert) London szívében található a dél-nyugati részen, ahogy a neve is mutatja, Chelsea kerületben. Egyedülálló és változatos gyűjteménye mintegy 5000 különböző növényt képvisel a világ minden tájáról, egy valódi zöld oázis.

alt

A kert enyhe klímája lehetővé teszi sok érzékeny faj bemutatását is, így a gyűjtemény egyik fontos darabja a Nagy-Britanniában megtalálható legnagyobb oliva fa is. Van itt egy ősi gránátalma és egy szabadtéri grapefruit fa is sok másika ritka és veszélyeztetett faj mellett, de ha kívánjuk betekinthetünk az üvegházba vagy szemügyre vehetjük a sziklakertet is.

alt

A bemutatott növények nagy része széles körű gyógyászati felhasználásnak örvend, vagy ehetőek vagy más módon hasznosíthatóak. Tematikus ágyásokban mutatják be a gyógyszeriparban felhasznált növényeket, vagy azokat amelyeből illatszereket, aromaterápiás termékeket vagy esetleg textíliák színezéséhez használható alapanyagokat nyernek.

alt

A kicsivel több mint 1.5 hektáros Chelsea Physic Gardens London legrégebbi botanikus kertje, 1673-ban alapították, hogy a leendő patikusok testközelből ismerkedhessenek meg a növényekkel és megtanulják beazonosítani őket.

  1. www.britainexpress.com

  2. freedfromtime.files.wordpress.com

  3. cpg-public.s3-eu-west-1.amazonaws.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!