Londonban 2010 óta lehet kerékpárokat bérelni a város számtalan pontján, de időnként ezek a bringák is javításra szorulnak.

Függetlenül az alkalmi meghibásodásoktól, évente egyszer minden kerékpár megfordul a depokban ahol alkatrészeik és azok megfelelő működése dokumentálásra kerül. Ugyanebben a depoban van az a központ is, ahol az egyes dokkokban lévő kerékpárok számát is figyelik és ha szükséges egyik helyről a másikra szállításukat megszervezik.

alt

2015-ben a Santander Bank vette át a londoni bérelhető biciklik szponzorációját az elkövetkezendő 7 évre, évenként 7 millió font befektetéssel, ami azzal járt, hogy az addig kék színű kerékpárok mindegyikét - 12000 db kerékpárt valamint a hozzájuk tartozó 772 db dokkot - pirosra kellett átfesteni. Ha közelebbről vizsgáljuk a bringákat, láthatjuk, hogy mindegyikre különböző londoni nevezetességeket festettek, többek között a London Eye-t, a Shardot vagy akár a Gherkint.

alt

Egy új megoldással is kísérleteztek, hogy a biciklisek számára biztonságosabbá tegyék a londoni közlekedést, mégpedig egy villogó zöld lámpa felszerelésével, mely egy kerékpár sziluettjét vetíti néhány méterre a jármű elé, ezzel is felhívva a közlekedés többi szereplőjének figyelmét a biciklisre.

Érdekesség, hogy 2015-ben a 16 191-es számú bicikli volt az melyet a legtöbbször kölcsönöztek ki és Waterloo számít a legforgalmasabb dokknak, onnan átlag 13 000 kerékpárt kölcsönöznek ki havonta.

A következő térképen a londoni bérelhető kerékpár dokkokról kaphattok élő információt, ha éppen nagy szükség lenne egy kétkerekűre:
Santander kerékpár dokkok