Hogyan spórolj a színházjegyen Londonban

Hogyan spórolj a színházjegyen Londonban

A színház remek dolog, számomra mindig is egy csodavilág volt, amit művelni kevésbé de nézni annál inkább szeretek.

Érthető módon nem a legolcsóbb szórakozási forma, főleg nem Londonban, pedig több mint 250 színház repertoárjából válogathatunk a városban.

Van azonban számtalan lehetőség arra, hogyan juthatunk olcsón, de legalábbis olcsóbban jegyekhez.

Először is vannak az úgynevezett rendszeres ajánlatok, ugyanis a városban a két fő jegyértékesítő portál rendszeresen kínál kisebb-nagyobb kedvezményeket a jegyekre. Az ajánlatok köre itt általában a nagy főcímelőadásokra korlátozódik, és a kedvezmények is meglehetősen sűrűn váltakoznak, úgyhogy rendszeresen érdemes ezeket az oldalakat böngészni, hogy elkapjunk egy-egy jobb ajánlatot.
London Theatre Direct - itt sokszor kevesebb de jobb az ajánlat
Theatre Tickets Direct - itt több az ajánlat de sokszor kevésbé vonzó

Azután vannak az úgynevezett helyfeltöltő ajánlatok ugyanis a színházak gyakran adnak ingyen helyet az embereknek, hogy kitöltsék az üres tereket és a színház teltházas legyen. Ennek számos oka lehet, a közönség hangosabb nevetését igénylő vígjátékoktól kezdve a kevésbé népszerű darabok látogatószámának feltornászásáig. Ezek természetesen last minute ajánlatok, így itt a rugalmasság a kulcs szó sőt mi több az ingyen jeggyel végig kell maradj, avagy ha mégis meggondolod magad és nem jelensz meg, végleg kizárod magad az ingyen jegyes lehetősgből. Bizonyos szintű diszkréciót is elvárnak természetesen, nyilván nem szerencsés a melletted ülőknek elmesélni hogy ingyen nézed az előadást, mert ők nagy valószínűséggel teljes árat fizettek.

Ezekre a feltöltő helyekre szakosodott néhány weboldal, akik tudatják veled, hogy mikor és hol lehet ingyenesen színházat nézni.
Play by Play - éves tagdíj £45 + minden ingyen jegy esetén £1-£3 kezelési költség

Central Tickets - jegyenként £4-£6.50 díjat számol fel de nincs tagsági díj amíg legalább évente egyszer foglalsz náluk jegyet, sőt napi e-mailben értesítenek

Audience Club - csatlakozási díj £5 majd jegyenként még £3 de a tagság meglehetősen szabályozott

ShowFilmFirst - £2.50 a jegyár + foglalási díj de itt elsősorban filmbemutatók előtti vetítésekre tudsz jegyet szerezni, hogy az alkotók általad is kapjanak némi visszajelzést az alkotásról

MyBoxOffice - a tagdíj éves £15 valamint foglalásonként is felszámítanak némi kis összeget

A következő spórolási lehetőség, ha esetleg az NHS-nek (egészségügy a UK-ben) vagy bármelyik más segélyszolgálatnak dolgozol a Blue Lights Tickets itt olyan jegyeket találni amiket helyszínek vagy támogatók ajánlanak fel a kulcsfontosságú poziciókat betöltőknek.

A legvégére hagytam az én személyes kedvencemet, a londoni Globe Színházat ahol már számos Shakespeare remekművet láttam. Ha nem bánod hogy állva nézed az előadást, akkor itt már akár £7.50-ért megtekinthetsz egy 2.5-3 órás remekművet.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

Read more