Londonban úgy általában jó élni, főleg mert egy élhető város. Mi sem példázza ezt jobban, minthogy a sétálni vágyókra is gondolnak, így pontosan 7 hivatalos londoni séta útvonalat jelöltek ki a nagyvárosi dzsungelben túrázni vágyóknak.

A leghosszabb mind közül a ’London Loop’, mely Erith-ben indul és körbekacsázva a várost, szinte ugyanoda is ér vissza, éppen csak a Temze másik oldalára. A hossza összességében 150 mérföld (azaz kb. 241 km), na de nem kell megijedni, ezt a túrát 24 kisebb részre osztották.

Ha inkább a belvárosban szeretnénk túrázni az sem gond, kövessük a ’Capital Ring’ útvonalat melyet 2005-ben nyitottak meg, de ezt is további 15 rövidebb túrára osztottak, ugyanis az út egyben még mindig meglehetősen hosszú, 80 mérföld, azaz kb. 128 km. Ez a túra a woolwichi-i alagútnál kezdődik majd ott is végződik.

Dél-kelet Londonban találhatjuk a ’Green Chain Walk’ nevű sétatúra útvonalat, mely elsősorban a kevésbé beépített helyszíneken halad.

Észak-Londonban keressük a ’Lee Valley’ útvonalat, mely hozzávetőleg 18 mérföld hosszú (kb. 29 km) és Limehouse környékén ér véget.

Van azonban a folyó mellett is egy kellemes túra ajánlat, ez pedig a ’Thames Walk’ amely elsősorban a folyó vonalát követi egészen 40 mérföldön keresztül (kb. 64 km) East India Docks-tól egészen Hampton Court-ig.

Azután itt van a talán legismertebb séta, a ’Jubilee Walkways’ amely valójában két sétaút, az elsőt II. Erzsébet királynő ezüst jubileumakor nyitották meg 1977-ben, ez a főváros legbecsesebb látnivalóit érinti, közöttük a Szent Pál Katedrálist és a Buckingham Palotát. A második a ’Jubilee Queenway Walk’ melyet 2012-ben adtak át a királynő gyémánt jubieluma és az Olimpiai Játékok évében. Ez a második pontosan 60 km hosszú, ugyanis minden egyes kilométer a királynő uralkodásának egy-egy évét szimbolizálja.