Hallottatok már London legfurcsább gyűjteményéről, a Viktor Wynd Érdekességek Múzeumáról?

Nem is olyan régen egyik napról a másikra bezárta kapuit a londoni Piccadilly Circus-on lévő Believe it or Not gyűjtemény, mely a világ egyik legnagyobb furcsaság gyűjteménye volt a kétfejű borjútól kezdve a vilag legnagyobb orrú emberének viaszfiguráján át sokminden másig. Most hogy ez a gyűjtemény már nem látogatható a londoni Viktor Wynd múzeum lett az egyes számú furcsaság kollekció az országban.

alt

alt

Az ajtaját 2009-ben nyitotta meg először, bár akkor még csak egy időszakos, 6 hónapos időtartamra terveztek, ami azután gyorsan állandó kiállítássá nőtte ki magát.

alt

Már a bejáraton belépve azonnal egy szürreális világban találjuk magunkat, ami tele van korallból készült koponyákkal, kitömött állatokkal, az emberi anatómia látványos darabjaival, gombostűre tűzött bogárgyűjteménnyel, használt de különleges könyvekkel, repülő kutyákkal, zsugorított emberi koponyákkal, Napóleon halotti maszkjával és még ki tudja mi minden más érdekességgel.

alt

Érdemes tudni, hogy a múzeum szerdától vasárnapig van nyitva, minden nap déli 12 órától este 22.30-ig - a belépő £5/fő amihez tartozik egy ingyen csésze tea is.

A pontos cím: 11 Mare Street, London E8 4RP

Ha enni vagy inni támadna kedvetek ebben a bájos környezetben, akkor arra is van lehetőség, sok minden más mellett megkóstolhatjátok a Múmiák Mai Tai koktélját vagy esetleg néhány helyben sütött ehető rovart is. :)

alt

A következő oldalon találhattok további információt a gyűjteményről:
A Viktor Wynd Érdekességek Múzeuma

  1. photo 1: culturecalendar.co.uk

  2. photo 2: www.standard.co.uk

  3. photo 3: 1.bp.blogspot.com

  4. photo 4: www.thelasttuesdaysociety.org

  5. photo 5: media.headbox.com

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!