Fürdőhelyek Londonban

Fürdőhelyek Londonban

A 2022-es év nyara elkényeztette a londoniakat hőséggel, ugyanis július 19-én az addigi melegrekord is megdőlt, egészen pontosan 40.2 °C-ot (104.4 °F) mértek a london belvárosában találató St. James's Parkban.

Ilyen remek nyári időben az ember semmi másra nem vágyik csak egy hűsítő csobbanásra és ha lehetséges akkor elkerülve a legalább 1-1,5 órás vonatozást a legközelebbi tengerpartig.

A jó hír az hogy Londonon belül is van lehetőség a mártózásra, nezzük is végig a lehetséges helyszíneket.

Canary Wharf
Middle Dock, Canary Wharf, London E14

Első hallásra szokatlan helyszínen, de valóban a londoni felhőkarcolók és bank épületek tövében, a One Canada Square közvetlen szomszédságában nyitott meg London legújabb szabadvizi strandja. Maga a Middle Dock nevű kikötő egyébként már 220 éves, régen ide futottak be a nagy teherszállító hajók import árukkal és innen indultak az angol áruk a világ számos tája felé.

Maga a nyíltvizi uszoda 600 négyzetméteres azonban ahhoz hogy úszhassunk is, először taggá kell váljunk a National Open Water Coaching Associationnél (NOWCA) amely egy olyan hivatalos szervezet, aki a nyíltvizi úszóhelyek biztonságáért felel. A tagdíj éves £15 ezen felül alkalmanként £8 a belépő.

Beckenham Place Park Swimming Lake
Beckenham Hill Road, Beckenham BR3 1SY

Dél-London legjobb szabadvízi és hideg vizű tava, mely eredetileg a parkban álló Beckenham Palace Mansion-höz tartozott és egykori lakója, John Cator hozott létre még az 1800-as években.

Ha valaki úszni szeretne itt, akkor azt előre kell online foglalnia, de az úszás mellett SUP (eveződeszka) is a rendelkezésre áll.

A belépés £5.70, foglalni pedig ide kattintva tudsz.

Brockwell Lido
Brockwell Park, Dulwich Road, London SE24 0PA

A Brockwell városrészben található szabadtéri medence 50 m-es körülötte pedig mindenféle egyéb sportolásra alkalmas helyszínek találhatóak, lehet itt pilates- vagy tánc órákat venni vagy óvodás gyerekekkel különböző csoport foglalkozásokon részt venni.

Belépő £8, foglalni ide kattintva tudsz.

Charlton Lido
Hornfair Park, Shooters Hill Road, London SE18 4LX

Greenwich szívében található ez az 50 m-es olimpiai méretű medence, ahol még napozóteraszokat is találhatunk, de van itt kévázó, edzőterem és fitnesszstúdió is.

A belépő £10, foglalni pedig ide kattintva tudsz.

Finchley Lido Leisure Centre
Great North Leisure Park, Chaplin Square, London N12 0GL

Az itteni kinti medence 20 C fok alatti kinti hőmérséklet esetén nincs nyitva, azonban a meleg nyári napokon a szabadvizi fürdőzés élményét nyújtja. A komplexumban belül található a főmedence ami minden időben fedett, de van itt hullámmedence is az élménykeresőknek.

Belépő £6.90, a tagoknak pedig mindenféle kedvezmények is járnak. Foglalni ide kattintva tudsz.

Hampstead Heath Swimming Ponds

A Hamstead Heath parkban több úszásra alkalmas tavat is találni, melyek eredetileg vízzel feltöltött agyaggödrök voltak. Jelenleg három tavacska alkalmas a fürdőzésre, egy női, egy férfi és egy amely mindenki számára nyitva van, bár ez utóbbi télen csak tagsági díj ellenében látogatható, azaz csatlakozni kell a Hampstead Heath Winter Swimming Club-hoz. Érdemes tudni, hogy a tavak vize még nyáron is meglehetősen hideg.

Belépő  £4.05, foglalni ide kattintva tudsz.

Hampton Pool
High Street, Hampton, TW12 2ST

Hamptonban a 36 méteres szabadtéri medence egész évben nyitva van, ugyanis vize 28 C fokra fűtött, körülötte füves, napozásra alkalmas területen pihenhetünk, sőt mi több akár csillagfényes úszásra is alkalmunk lehet.

Belépő £5.60 de csúcsidőben az árak változhatnak. Foglalni ide kattintva tudsz.

Hillingdon Lido
Gatting Way, Uxbridge UB8 1ES

A korábban Uxbridge Lido néven volt ismert, de az 50 méteres, szabadtéri úszómedencét a közelmúltban helyre állították mindkét végén vízesésekkel, valamint egy új, fűtött sekély csobbanómedencével a gyermekek számára. A kültéri medence egy új szabadidőközpont része lett, amelyben egy ugyanilyen méretű fedett medence is található.

Belépő £4.70 , foglalni ide kattintva tudsz.

London Fields Lido
London Fields West Side, London E8 3EU

Az 50 méteres medence rendkívül elegánsnak tűnik, általában egész évben nyitva van, fűtött és jól használható.

Belépő £5.25, foglalni ide kattintva tudsz.

London Royal Docks
27 Western Gateway, London

Különös helyszín a városi úszára, de nem kell aggódni, mert szakképzett személyzet áll bevetésre készen ha az itt tréningezőkkel bármi történne. Itt ugyanis elsősorban úszóversenyekre készülnek az úszók de van egy kisebb kijelölt terület a szabadidős úszók számára is, akik akár 200 m-t is leúszhatnak egyben.

Belépő £8 plusz szükséges éves tagdíj £12-ért. Foglalni ide kattintva tudsz.

Oasis Sports Centre
32 Endell Street, London WC2H 9AG

A camdeni Oasis 27,5 méteres szabadtéri medencéje forró nyári napokon a zsúfoltság miatt nem igazán alkalmas komolyabb úszásra, de hűsölésre éppen kiváló.

Belépő £6.15, tagoknak különféle kedvezményekkel. Foglalni ide kattintva tudsz.

Így a végére pedig valami izgalmas:

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

Read more