Egy napos kirándulás Londonból: The New Forest National Park

Egy napos kirándulás Londonból: The New Forest National Park

A The New Forest National Park egy igazán varázslatos hely Londontól hozzávetőleg 2 órányi vonatútra. Egy igazi túrázó paradicsom, de a változatos tájnak köszönhetően igen sok megoldást kínál azoknak akik aktívan szeretik eltölteni a szabadidejüket.

Lehet itt gyalogosan járni az ösvényeket, biciklivel, vagy esetleg lóháton de a tenger közelsége miatt akár a vizisportokat is kipróbálhatjuk.

Photo by Mike B on Pexels

A terület hatalmas erdeiben igen változatos a növény és állatvilág, sőt alkalmanként még szabadon kószáló pónikkal, szamarakkal vagy tehenekkel is találkozhatunk. Rengeteg féle hüllő és gyíkféle él a talaj közelében, nem is beszélve a megszámlálhatatlan madárfajról az ágak között valamint azt se feledjük, hogy mindig csodálatos színekben pompázik az egész erdő, így akár egy fotózós napot/hétvégét is sikeresen eltölthetünk ebben a varázslatos környezetben.

A The New Forest Londonból könnyedén elérhető a következő útvonalon:
London Waterloo vagy London Paddington vasútállomás - Brockenhurst vasútállomás de ebből a gyönyörű kis városkából könnyedén találhatunk sétaútvonalakat a környező erdőkbe.

Sőt mi több, Brockenhurst parkjaiban de akár a főutcán magán is, könnyedén találkozhatunk csoportosan legelésző vagy sétálgató vadlovakkal, ugyanis a környéken számos gazdátlan ló él télen-nyáron a szabadban.

photo by No-longer-here from Pixabay 

Persze állományukat és egészségüket figyelik, de fizikailag senkihez sem tartoznak, szabadon járnak-kelnek a környéken és minden körülmények között a szabadban éjszakáznak. Ennélfogva nem is igazán kezesek, a helyiek nem javasolják hogy közelebbi ismeretségbe kerüljünk velük, ugyanis kiszámíthatalan a reakciójuk.

Ettől független nekem egy alkalommal sikerült egyikükkel jó barátságba kerülni, a kezemből ette az almát, sőt hosszasan élvezte a nyakvakargatást is. De ettől függetlenül én is azt mondom, hogy óvatosan, mert ezek a lovak nem hasonlítanak a karámban tartott társaikhoz.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az  "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf

cover: photo by Joe from Pixabay

Read more