Egy napos kirándulás Londonból: Southend-on-Sea, a főváros kedvenc tengerpartja

Londontól nagyon sok partmenti település viszonylag könnyedén elérhető, így egy-egy napos hétvégén sokan hagyják hátra a forró betondzsungelt, csak hogy egy kicsit a víz közelében lehessenek. Az utóbbi napok londoni időjárása elkényeztette azokat akik igazán szeretik a forróságot, ha szerencsénk lesz akár még a hétvége is alkalmas lehet egy tengerparti kiránduláshoz.

alt

Aki nem igazán tervez előre, hanem inkább az aznapi időjárás függvényében dönt az indulásról, annak tökéletes választás lehet a közeli Southend-on-Sea partszakasz Essex megyében, ugyanis a fővárostól mindössze csak 1 órás vonatútra található.

alt

Mit találhatunk Southend-en ha oda látogatunk?
- 7 mérföld (azaz hozzávetőleg 11 km) hosszú partszakaszt - vidámparkot a víz mellett - a világ leghosszabb mólóját, melyen 1 mérföld hosszan még kisvonat is jár - kitűnő fish-chips sütödéket :)

Londonból 1 órányi utazással könnyedén elérhető Southend, a következő útvonalon: London Liverpool Street vagy Fenchurch Street vonatállomás - Southend Central állomás

  1. photo 1: images5.alphacoders.comwww.campsites.co.uk

  2. photo 2: www.dayoutwiththekids.co.uk

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!