Egy napos kirándulás Londonból: Maunsell Fort

London sok szempontból egy igen élhető város, azonban aki mégis elvágyódik belőle egy rövid időre, annak a környék számtalan lehetőséget tartogat. Ezen lehetőségek sorába tartozik Maunsell Fort is ami a maga nemében páratlan helyszín Londontól nem messze.

alt

Na de mi is ez pontosan? Gyakorlatilag egy tengerre telepített II. világháborús védelmi övezet, mely az esetlegesen betörni készülő német tengeri haderő elől védte volna a Temze torkolatot. A Star Wars filmekből ismerős birodalmi lépegetőkre emlékeztető épületek a tengerbe nyúló magas lábaikon álldogállnak a mai napig, bennük a háború alatt megsemmesítő fegyverekkel felszerelt egységek teljesítettek szolgálatot.

alt

A védelmi egység tervezőjéről, Guy Maunseel-ről kapta a nevét és bár 1950-ben visszavonták belőle a haderőt, érdekes története tovább folytatódott, ugyanis kalózrádiókat üzemeltettek a barakkokból, mára azonban jobbára turisták népesítik be a környéket.

alt

Eljutni a lábon álló barakkokhoz hajóval lehet, melyek indulási idejéről a következő oldalon tájékozódhattok: X-Pilot hajók
A hajó indulási pontja az ’All Tide Landing’ Queenborough-ban (ME11 5AA).

alt

A legegyszerűbben a londoni Victoria pályaudvaron vonatra szállva juthattok el 1.5 óra alatt Queensborough városkába, ahol a pályaudvartól 10 perc séta után a hajó kikötőben lehettek.

  1. www.orangesmile.com

  2. upload.wikimedia.org

  3. www.orangesmile.com

  4. x-pilot.co.uk

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!