London sok szempontból egy igen élhető város, azonban aki mégis elvágyódik belőle egy rövid időre, annak a környék számtalan lehetőséget tartogat. Ezen lehetőségek sorába tartozik Maunsell Fort is ami a maga nemében páratlan helyszín Londontól nem messze.

alt
orangesmile.com

Na de mi is ez pontosan? Gyakorlatilag egy tengerre telepített II. világháborús védelmi övezet, mely az esetlegesen betörni készülő német tengeri haderő elől védte volna a Temze torkolatot. A Star Wars filmekből ismerős birodalmi lépegetőkre emlékeztető épületek a tengerbe nyúló magas lábaikon álldogállnak a mai napig, bennük a háború alatt megsemmesítő fegyverekkel felszerelt egységek teljesítettek szolgálatot.

alt
wikimedia.org

A védelmi egység tervezőjéről, Guy Maunseel-ről kapta a nevét és bár 1950-ben visszavonták belőle a haderőt, érdekes története tovább folytatódott, ugyanis kalózrádiókat üzemeltettek a barakkokból, mára azonban jobbára turisták népesítik be a környéket.

alt
orangesmile.com

Eljutni a lábon álló barakkokhoz hajóval lehet, melyek indulási idejéről a következő oldalon tájékozódhattok: X-Pilot hajók
A hajó indulási pontja az ’All Tide Landing’ Queenborough-ban (ME11 5AA).

alt
x-pilot.co.uk

A legegyszerűbben a londoni Victoria pályaudvaron vonatra szállva juthattok el 1.5 óra alatt Queensborough városkába, ahol a pályaudvartól 10 perc séta után a hajó kikötőben lehettek.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota