Egy napos kirándulás Londonból: Lacock falu (Harry Potter)

Egy napos kirándulás Londonból: Lacock falu (Harry Potter)

Azoknak akik nem csak szépet de érdekeset is keresnek, bátran ajánlható Lacock nevű aprócska település az angliai Wiltshire megyében.

Mindössze két, viszonylag rövid idő alatt végigjárható utca alkotja, Lacock mégis az a hely, ahol az ember legszívesebben egy egész napot elidőzne.

A Bristoltól nagyjából 30 kilométerre fekvő apró falu ma a nemzeti örökség része, a falumúzeum a mai napig él, minden házát lakják. Fantasztikus élmény a terméskőből épített házak között sétálgatni, azonban ha már valaki Lacockban jár, a közeli apátságot is érdemes megnéznie a falu szélén.

Lacock Abbey / Daderot, Public domain, via Wikimedia Commons

Az ódon épület falai között sétálgatva azonban ne lepődjünk meg, ha esetleg egy-egy részlet ismerősnek tűnik, ugyanis a nagy sikerű Harry Potter-filmek első és második részének szolgált forgatási helyszínéül, sőt maga Harry Potter is Lacockban lakott a történet szerint.

Persze a falu nem csak a Potter-filmek alkotóinak fantáziáját ragadta meg: számos más film helyszíne is volt már a falucska, többek között itt forgatták A másik Boleyn-lány című filmet, valamint több brit televíziós sorozatot és tévéfilmet is.

Immanuel Giel, Public domain, via Wikimedia Commons

Londonból mindössze 2 óra alatt rendkívül egyszerűen eljuthatunk Lacock-ba az alábbi útvonalon:
London Paddington vasútállomás - Chippenham vasútállomás - innen helyi busszal Lacockba (kb. 10 perc busz út)

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover photo: Tony Grist, Public domain, via Wikimedia Commons