Azoknak akik nem csak szépet de érdekeset is keresnek, bátran ajánlható Lacock nevű aprócska település az angliai Wiltshire megyében.

alt

Mindössze két, viszonylag rövid idő alatt végigjárható utca alkotja, Lacock mégis az a hely, ahol az ember legszívesebben egy egész napot elidőzne. A Bristoltól nagyjából 30 kilométerre fekvő apró falu ma a nemzeti örökség része, a falumúzeum a mai napig él, minden házát lakják. Fantasztikus élmény a terméskőből épített házak között sétálgatni, azonban ha már valaki Lacockban jár, a közeli apátságot is érdemes megnéznie a falu szélén (http://www.nationaltrust.org.uk/lacock-abbey-fox-talbot-museum-and….)

alt

Az ódon épület falai között sétálgatva azonban ne lepődjünk meg, ha esetleg egy-egy részlet ismerősnek tűnik, ugyanis a nagy sikerű Harry Potter-filmek első és második részének szolgált forgatási helyszínéül, sőt maga Harry Potter is Lacockban lakott a történet szerint.

alt

Persze a falu nem csak a Potter-filmek alkotóinak fantáziáját ragadta meg: számos más film helyszíne is volt már a falucska, többek között itt forgatták A másik Boleyn-lány című filmet, valamint több brit televíziós sorozatot és tévéfilmet is.

Londonból mindössze 2 óra alatt rendkívül egyszerűen eljuthatunk Lacock-ba az alábbi útvonalon:
London Paddington vasútállomás - Chippenham vasútállomás - innen helyi busszal Lacockba (kb. 10 perc busz út)