Azoknak akik szeretik a történelmet és a régi kastélyokat, szinte kötelező meglátogatni a Londontól mindössze 2.5 órányi vonat/busz útra található Corfe Castle-t, mely - nem tévedés - a 900-as évekből maradt ránk.

alt

Természetesen 1000 év alatt egy kastély sokmindent megél, sokszor cserélt gazdát és többször át is építették, de azt nem lehet tőle elvitatni, hogy még a mai nap is kiválóan őrzi formáját. A romok egy természetes dombon állnak, egykoron innen őrizték a purbeck hills-i márványbányákat is, lakói tudta nélkül semmi sem közlekedhetett a környéken.

A vár legkorábbi részei még fából épületek, de a XI. században a kastélyt átépítették és a következő 600 évben a mindig aktuális uralkodó használta, mint királyi várat. 1572-ben a Corfe Castle gazdát cserélt, I. Erzsébet királynőtől kedvenc tánctanára Sir Christopher Hatton vásárolta meg, majd később 1635-ben a vár Sir John Bankes főbíró tulajdonába került aki azt alkalmi magánlakásként használta.

A vár egészen 1982-ig a Bankes család tulajdonában maradt, ekkor adományozták ugyanis azt a National Trust-nak mely szervezet az Anglia, Wales és Észak-Írország területén található műemlékek megőrzéséért dolgozik.

Londonból viszonylag egyszerűen megközelíthető ez a győnyörű kastélyrom:
London Waterloo vasútállomás - Wareham vasútállomás - az állomás mellől indul a 40-es busz, ez konkrétan a kastélynál tesz le

A kastély honlapja: (http://www.corfe-castle.co.uk)