Egy napos kirándulás Londonból: Corfe Castle

Egy napos kirándulás Londonból: Corfe Castle

Azoknak akik szeretik a történelmet és a régi kastélyokat, szinte kötelező meglátogatni a Londontól mindössze 2.5 órányi vonat (+busz) útra található Corfe Castle-t, mely - nem tévedés - a 900-as évekből maradt ránk.

Természetesen 1000 év alatt egy kastély sokmindent megél, sokszor cserélt gazdát és többször át is építették, de azt nem lehet tőle elvitatni, hogy még a mai nap is kiválóan őrzi formáját. A romok egy természetes dombon állnak, egykoron innen őrizték a purbeck hills-i márványbányákat is, lakói tudta nélkül semmi sem közlekedhetett a környéken.

photo by Idegenvezetés London
photo by Idegenvezetés London

A vár legkorábbi részei még fából épületek, de a XI. században a kastélyt átépítették és a következő 600 évben a mindig aktuális uralkodó használta, mint királyi várat. 1572-ben a Corfe Castle gazdát cserélt, I. Erzsébet királynőtől kedvenc tánctanára Sir Christopher Hatton vásárolta meg, majd később 1635-ben a vár Sir John Bankes főbíró tulajdonába került aki azt alkalmi magánlakásként használta.

photo by Idegenvezetés London

A vár egészen 1982-ig a Bankes család tulajdonában maradt, ekkor adományozták ugyanis azt a National Trust-nak mely szervezet az Anglia, Wales és Észak-Írország területén található műemlékek megőrzéséért dolgozik.

photo by Idegenvezetés London

Londonból viszonylag egyszerűen megközelíthető ez a gyönyörű kastélyrom:
London Waterloo vasútállomás - Wareham vasútállomás - az állomás mellől indul a 40-es busz, ez konkrétan a kastélynál tesz le.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

Read more