Egy igazi nyári napon mi is lenne kellemesebb mint egy tengerparti kirándulás. Szerencsére London közel esik számos parthoz így mindig van miből válogatni, sokan azonban érthető módon nem igen kedvelik a zsúfolt helyszíneket. Van azonban nekik is megfelelő hely, a neve Camber Sands.

alt
thehopeanchor.co.uk

A partszakasz neve talán kicsit furcsán hangozhat, de jó oka van annak, hogy így hívják, ugyanis a szokásos köves part helyett ez a szakasz homokos. Nem is kicsi ez a szakasz, ugyanis maga a part kb. 7 mérföld hosszú, azaz kb. 11 kilométernyi.

alt
owlersretreatcamber.co.uk

A terngerpart legjobb része a nyugati vége, ahol a Rother folyó a tengerbe torkollik. Ahogy a víz itt apálykor visszahúzódik, a part is úgy lesz egyre hatalmasabb, a homok pedig tökéletes a homokvár építéshez.

alt
toobusyto.org.uk

A fantasztikus természeti adottságai ellenére Camber Sands nagyrészt érintetlen maradt, így jó esély van rá, hogy itt könnyen találtok helyszínt egy kis magányos napozásra.

alt
odis.homeaway.com

Londonból könnyedén, egy átszállással, kb. 1,5 óra alatt elérhető a helyszín a következő útvonalon:
London St. Pancras - Ashford International - Rye
Rye városkából busszal lehet eljutni a tengerpartig, a vasútállomáson a Lydd-be tartó 102-es buszra kell ülni, majd úgy kb. 25 perc múlva Pontins megállónál leszállni és már meg is érkeztetek.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz, ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota

cover: Ruel Madelo on Pexels