Brightont valószínűleg mindenki csak úgy ismeri mint Anglia egyik legnagyobb és leghíresebb tengerparti üdülőhelyét. Nem is csoda, ugyanis már az 1780-as évektől elkezdtek itt épülni a polgári házak így Brighton hamarosan egy apró halászfaluból egy felkapott tengerparti üdülőhellyé vált. A London és Brighton közötti vasúti összeköttetés 1841-ben jött létre így ez megnyitotta kapuit az egynapos kiruccanásra vágyók előtt is.

alt

Amellett, hogy nyári napokon egy valóban színes és nyüzsgő partot találunk itt, a város egy újabb látnivaló gazdagodott, éppen ma. Ez nem más, mint egy kilátó torony melyet pont a partra terveztek és megálmodása után 13 évvel jutott el végül az átadás pillanatáig.

Maga a torony 162 m magas, hivatalos megnevezése pedig a British Airways i360 de ’függőleges mólóként’ is emlegetik. A különleges kialakítású üveggömb egyszerre 200 látogatót tud fogadni, akiket folyamatosan forgó mozgással juttat fel 137 m magasra. Innen azután csodás látvány tárul a szemünk elé, tiszta időben akár a 40 mérföldre lévő ’Isle of Wight’ nevű szigetecskéig is ellátni.

Ezzel az újabb látványossággal könnyedén találhatunk magunknak egy újabb kifogást, hogy miért is menjünk a tengerpartra még egy kevésbé napsütéses napon is akár.

Részleteket az alábbi linken találtok a nyitvatartási idővel és a belépőjeggyel kapcsolatban: britishairwaysi360.com/plan-your-visit/opening-hours-prices/

Londonból igazán egyszerű hozzávetőleg 1 óra alatt vonattal Brightonba eljutni: London Victoria / St. Pancras vasútállomás - Brighton vasútállomás