Egy napos kirándulás Londonból: Anglia egyik legszebb kastélya a Bodiam Castle

Angliában számtalan vár és kastély található, melyek közül az egyik legszebb a Bodiam kestély névre hallgató 14. századi középkori vár. Londontól mindössze 3 órányi utazásra van, így egy egynapos kirándulás kiváló célpontja lehet.

alt

Ránézésre a vármaradvány úgy néz ki, mintha csak egy lovagregényből lépett volna elő, ugyanis mindene megvan amit az emberek egy középkori vártól elvárhatnak: találhatunk itt tornyokat, lőréseket, várárkot és kapurácsot is. A kastély belső udvara ma már romokban hever, ugyanis az 1600-as években elővigyázatosságból lebontották azt, elkerülvén hogy ha az ellenség netán elfogalalná, használhassa is az épületet. Az kastély azonban olyannyira meggyőző még így is, hogy szinte látjuk az egyszer volt kápolnát, a királyi szárnyat, a nagy előszobákat és a hatalmas középkori konyhát is. A tornyokba felkapaszkodva gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé.

alt

Londonból tömegközlekedéssel viszonylag könnyedén eljuthatunk a kastélyhoz a következő útvonalon: London Victoria / Charring Cross / St. Pancras állomásról vonattal Hastings állomásra - Hastings állomásról 349 számú busz ’Hawkhurst’ megállóig így pont az autóparkolónál szállhatunk le (kb. 45 perc buszozás)

A kastély honlapja: (http://www.nationaltrust.org.uk/bodiam-castle)

Benedek Ágota

Magyar idegenvezető Londonban. Ha velem sétálsz megmutatom London azon arcát amely az útikönyvekben nem szerepel, de izgalmasabb mint a ’hivatalos’ útvonal. :) www.facebook.com/idegenvezeteslondon

London

Subscribe to Idegenvezetés Londonban

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!